BCR: 10.000 de clienți au semnat oferta de reducere a ratelor

BCR: 10.000 de clienți au semnat oferta de reducere a ratelor
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 15 oct 2015

Banca Comercială Română anunță că 10.000 dintre clienții cu credite ipotecare au semnat pentru reducerea ratelor, potrivit unui comunicat de presă. BCR vrea să cadă la pace cu debitorii și să scape de potențialele ligitii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta BCR a fost adresată către 50.000 de clienți și ratele celor care au semnat actele adiționale au scăzut cu 20%, în medie.

"Campania Scade Rata este un pas important pe care BCR dorește să-l facă în consolidarea relației cu clienții săi”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte executiv retail&private banking la BCR.

BCR, cea mai mare bancă din România, deținută de austriecii de la Erste, are ca strategie închiderea pe cale amiabilă a litigiilor cu clienții pe clauze abuzive. Banca se află în mai multe procese și cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, care ar putea avea efecte asupra întregului portofoliu de credite.

Clienții cu credite imobiliare sunt ofertați cu  o dobandă fixă pe 5 ani de 4,95%/an, iar cei cu credite de nevoi personale cu ipotecă cu o dobândă de 5,95%/an. Ulterior, dobânda devine variabilă în funcție de referințele EURIBOR și ROBOR, la care se adaugă o marjă de 3 puncte procentuale, respectiv 4 puncte.

Înainte de 2010, BCR utiliza dobânzi interne pentru calculul ratelor curente. În timp ce persoanele cu credite legate de EURIBOR au observat o scădere a dobânzilor, cei cu dobânzi calculate de bancă au plătit mai mult.

Potrivit băncii, cei care au acceptat oferta sunt preponderent bărbați (66%), de 44 ani (vârsta medie la data refinanțării creditului), din mediul urban (București), căsătoriți (82%), cu studii universitare și venituri peste medie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
rate bcr
reducere rate bcr