Cotroceniul cere mai multe informații privind darea în plată, proiectul a ajuns la Iohannis

Cotroceniul cere mai multe informații privind darea în plată, proiectul a ajuns la Iohannis
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 9 dec 2015

Consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu și Mihaela Ciochină s-au întâlnit cu deputatul Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea pentru a discuta despre proiectul legii privind darea în plată și le-au solicitat acestora informații suplimentare, care să fie analizate de către Administrația Prezidențială. Proiectul a ajuns chiar miercuri la Palatul Cotroceni, după cum au fost informați Zamfir și Piperea, iar președintele trebuie să decidă dacă promulgă actul sau solicită reexaminarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deputatul Daniel Zamfir, unul dintre principalii inițiatori ai proiectului, a declarat pentru Profit.ro, după discuția de la Cotroceni, că reprezentanții președintelui Klaus Iohannis au ascultat argumentele în favoarea legii și au solicitat cât mai multe informații documentate.

Potrivit lui Zamfir, consilierii prezidențiali au transmis că Administrația Prezidențială dorește să analizeze cât mai serios, pe baza cât mai multor documente relevante, proiectul de lege, astfel încât președintele Iohannis să ia cea mai bună decizie.

În același timp, Daniel Zamfir s-a arătat deranjat de faptul că reprezentanții Administrației Prezidențiale au adus în discuție informații furnizate de bănci, despre care el susține că sunt neadevărate.

"Am fost neplăcut surprins să aflu că sistemul bancar a informat fals Președinția, de pildă cu privire la faptul că eu aș fi susținut introducerea unor criterii la darea în plată. Eu nu aș fi avut nimic împotriva introducerii unor criterii dacă specialiștii nu m-ar fi avertizat că introducerea unor criterii precum venitul ar fi o măsură discriminatorie", a arătat Zamfir, susținând că băncile încă nu și-au asumat responsabilitatea pentru modul în care au acordat credite în perioada de creștere economică.

Legea privind darea în plată a fost aprobată recent de Parlament, dar nu fost încă promulgată de președintele Klaus Iohannis, fiind criticată de mediul bancar, care avertizează cu privire la consecințe dintre cele mai negative pentru consumatori și piață.

Profit.ro a anunțat anterior, citând surse oficiale, că reprezentanții bancherilor s-au întâlnit atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu prim-ministrul Dacian Cioloș pentru a-și prezenta opinia despre proiectul legii privind darea în plată, fiind asigurați că situația va fi analizată, dar fără să primească vreo promisiune concretă.         

viewscnt
Afla mai multe despre
dare plată
parlament
zamfir
piperea
iohannis
banci