ING Bank România are un nou economist-șef

ING Bank România are un nou economist-șef
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2021

ING Bank România l-a numit pe Valentin Tătaru în poziția de economist-șef al băncii. Din poziția de economist-șef, Valentin își va continua activitatea de cercetare macroeconomică cu accent pe economia României, dar și a celorlalte țări din regiune deja acoperite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În urmă cu exact un an a fost anunțat că Banca Comercială Română l-a recrutat pe Ciprian Dascălu, cel care ocupa atunci, de 5 ani, poziția de economistul șef al ING Bank, pentru a prelua funcția de Economist Șef și Director de Cercetare.

Valentin Tătaru s-a alăturat ING România în 2007. Timp de 10 ani a lucrat în cadrul departamentului de trezorerie, unde a gestionat lichiditățile băncii și tranzacționarea pe piața monetară interbancară. Din 2018 a fost numit economist în cadrul băncii, în departamentul de cercetare economică și a acoperit analiza macroeconomică a mai multor țări (România, Bulgaria, Serbia, Croația), cu rezultate notabile în privința calității prognozelor.

România a avut al doilea mare deficit de cont curent din UE în trimestrul trei din 2020 CITEȘTE ȘI România a avut al doilea mare deficit de cont curent din UE în trimestrul trei din 2020

ValentinTătaru a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE București, precum și masterul de Studii Economice Europene al aceleiași facultăți. În timpul activității profesionale, a obținut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) și ACI Diploma de la Financial Markets Association.

ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
valentin tătaru