BCR îl recrutează pe Ciprian Dascălu de la ING pentru funcția de economist-șef și director de cercetare

BCR îl recrutează pe Ciprian Dascălu de la ING pentru funcția de economist-șef și director de cercetare
scris 13 ian 2020

Banca Comercială Română l-a recrutat pe Ciprian Dascălu, economistul șef al ING Bank, pentru a prelua funcția de Economist Șef și Director de Cercetare. Dascălu va începe să lucreze la BCR din 15 ianuarie. El îi succede lui Horia Braun-Erdei, numit la 1 noiembrie 2019 Președinte Executiv (CEO) al Erste Asset Management Romania.

În vârstă de 40 de ani, Ciprian Dascălu lucrează în sistemul bancar încă din 2003, având experiență în macro și micro economie, piețe financiare și modele economice, dar și în statistică, managementul riscului, retail & corporate banking.

Înainte de a se alătura echipei BCR, el a deținut poziția de Economist Șef al ING Bank Romania, începând cu 2015. A mai ocupat funcția de Economist în Direcția de Politici Monetare a BNR (2003-2006), Senior Trader la Millennium Bank (2007-2014), precum și cea de Market Business Manager în cadrul trezoreriei Unicredit Tiriac Bank (2015).

Activele fondurilor de pensii facultative au trecut de 2,47 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Activele fondurilor de pensii facultative au trecut de 2,47 miliarde de lei

În ultimii ani, Ciprian Dascălu a fost desemnat cel mai bun forecaster de agregatori de prognoze macro economice, precum Consensus Macroeconomics și Focus Economics, atât pe întreaga economie, cât și pe indicatori macro individuali. De asemenea, a încheiat mai mulți ani pe prima poziție în clasamentul Bloomberg pentru prognoza diverșilor indicatori macro (rata inflației, rata cheie a dobânzilor).

A absolvit Facultatea de Finanțe & Bănci, din cadrul Academiei de Studii Economice București, urmat de un master DOFIN în domeniul financiar-bancar.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciprian dascalu
bcr
ing