Profitul JPMorgan Chase a depășit estimările de pe Wall Street

Profitul JPMorgan Chase a depășit estimările de pe Wall Street
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 apr 2016

Profitul JPMorgan Chase& Co, cea mai mare bancă americană, a scăzut cu 6,7% în primul trimestru, la 5,52 miliarde de dolari, însă rezultatul a fost peste așteptările pieței, în condițiile în care instituția bancară a implementat măsuri pentru reducerea costurilor, iar veniturile din activitatea de trading s-au redus într-un ritm mai puțin alert decât preconizau majoritatea analiștilor, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele trei luni ale anului trecut, JPMorgan a înregistrat un profit net de 5,91 miliarde de dolari.

Economiști: Cel mai mare risc sistemic îl creează băncile centrale, care vin apoi să te salveze de el CITEȘTE ȘI Economiști: Cel mai mare risc sistemic îl creează băncile centrale, care vin apoi să te salveze de el

Veniturile au coborât cu 3% la 24,1 miliarde de dolari, de asemenea peste nivelul de 23,8 miliarde de dolari anticipat de analiști. În cazul operațiunilor de trading cu venituri fixe, valoarea veniturilor a fost de 3,6 miliarde de dolari, în scădere cu 13,4% raportat la primul trimestru din 2015.

JPMorgan și-a redus cheltuielile cu 7% în primele trei luni raportat la perioada similară din 2015, până la nivelul de 13,8 miliarde de dolari, pe fondul scăderii costurilor la divizia de investment banking și a cheltuielilor cu litigiile. Analiștii consultați de Bloomberg estimau cheltuieli totale de aproape 15 miliarde de dolari pentru primul trimestru.

În ianuarie, presa internațională a scris că JPMorgan va plăti aproape 2,5 miliarde de dolari pentru soluționarea unor litigii legate de criza financiară din 2008.

Acțiunile JPMorgan au urcat cu până la 3,1% pe bursa de la New York în timpul tranzacțiilor dinaintea deschiderii pieței. De la începutul anului și până marți, titlurile băncii s-au depreciat cu 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan chase
profit
rezultate
analisti
wall street
estimări