Barclays a vândut 12,2% din subsidiara sa din Africa, pentru 878 milioane de dolari

Barclays a vândut 12,2% din subsidiara sa din Africa, pentru 878 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2016

Grupul bancar britanic Barclays Plc anunțat joi vânzarea unei participații de 12,2% în Barclays Africa Group Ltd, pentru 878 milioane de dolari, ca parte a planului de revizuire a operațiunilor bancare de retail, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În urma tranzacției, grupul britanic mai deține 50,1% din Barclays Africa Group Ltd și își va majora indicele de adecvare a capitalului Tier 1 cu aproximativ zece puncte de bază.

Barclays Africa Group este printre cele mai mari bănci din Africa de Sud, alături de FirstRand și Nedbank. Printre cei care și-au exprimat intenția de a cumpăra acțiuni în Barclays Africa Group se află fondul de pensii Public Investment Corporation (PIC) din Africa de Sud.

Anul trecut, Barclays și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile bancare de retail din Europa. Până acum, grupul britanic a renunțat la operațiunile bancare de retail din Spania și Portugalia și vrea să vândă active în Franța.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
barclays plc
barclays africa group ltd