BERD a revenit pe profit

BERD a revenit pe profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a raportat un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru 2023, în contextul unor investiții record de 13,1 miliarde de euro, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Instituția fianciară a precizat că profitul net de 2,1 miliarde de euro înregistrat în 2023, aproape de profitul record de 2,5 miliarde de euro înregistrat în 2021, s-a datorat în mare parte performanțelor înregistrate de investițiile sale în acțiuni, în regiunile unde operează. Anul trecut, investițiile în acțiuni ale BERD i-au adus un câștig de un miliard de euro, comparativ cu pierderi de 1,1 miliarde de euro în 2022, scrie Agerpres.

Dolarul a urcat la cel mai ridicat nivel față de yen din 1990 CITEȘTE ȘI Dolarul a urcat la cel mai ridicat nivel față de yen din 1990

"În condițiile în care provocările globale, precum crizele climatice, incertitudinile macroeconomice și tensiunile geopolitice, devin din ce în ce mai acute, BERD are capacitatea de a-și accelera sprijinul pentru clienți și țările unde operează", a declarat directorul financiar Soha El-Turky.

În 2023, boardul BERD a aprobat o majorare de capital de patru miliarde de euro care va permite băncii să sprijine noi investiții în Ucraina.

Finanțarea oferită de BERD este una importantă în contextul în care majorarea dobânzilor la nivel global a dus la creșterea costurilor cu împrumuturile pentru majoritatea debitorilor.

BERD este unul dintre principalii investitori instituționali din România iar până în prezent a investit 10,9 miliarde de euro prin 524 proiecte în țară, concentrându-se pe finanțarea infrastructurii și dezvoltarea sectorului privat și a piețelor de capital. 

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
profit