Brexitul a sporit decalajul dintre New York și Londra în clasamentul principalelor centre financiare globale

Brexitul a sporit decalajul dintre New York și Londra în clasamentul principalelor centre financiare globale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2019

Efectele negative ale Brexitului au ajutat anul trecut New York-ul să depășească Londra, devenind principalul centru financiar al lumii, iar anul acesta decalajul între cele două orașe s-a adâncit, pe fondul extinderii incertitudinilor privind modul în care Marea Britani va ieși din UE, scrie Financial Times (FT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși nu s-a înregistrat exodul angajaților din sectorul financiar previzionat în lunile de după votul Brexit, băncile și alte companii de servicii financiare s-au abținut să facă investiții din cauza lipsei clarității privind modul în care își vor putea conduce afacerile, se arată într-un raport al firmei de consultanță Z/Yen, scrie Agerpres.

Statul n-a găsit interes pentru un împrumut pe 15 ani CITEȘTE ȘI Statul n-a găsit interes pentru un împrumut pe 15 ani

Au beneficiat de pe urma acestor evoluții alte orașe din Europa, inclusiv Dublin, Frankfurt, Amsterdam și Paris, care au atras firmele care și-au stabilit sedii în UE, pe fondul temerilor că așa-numitul drept de pașaport ar putea să nu fie prelungit după Brexit.

În topul principalelor cinci centre financiare globale se află și orașele Hong Kong, Singapore și Shanghai.

Tendințele din prezent ar putea face ca în următorii doi ani Paris și centrele financiare din China să depășească Londra. În actualul clasament al principalelor centre financiare globale, Parisul a urcat mai mult de zece locuri, ajungând pe locul patru în Europa, după Londra, Zurich și Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
new york
londra