Christine Lagarde spune că BCE va reduce dobânzile în curând, cu excepția oricăror surprize majore. BCE este ”extrem de atentă” la petrol

Christine Lagarde spune că BCE va reduce dobânzile în curând, cu excepția oricăror surprize majore. BCE este ”extrem de atentă” la petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2024

Președinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat că banca centrală rămâne pe cale să reducă ratele dobânzilor în viitorul apropiat, sub rezerva oricăror șocuri majore, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lagarde a spus că BCE va monitoriza prețurile petrolului ”foarte îndeaproape”, pe fondul temerilor crescute de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu.

Fidelis - Cu o zi înaintea închiderii ofertei de titluri de stat pentru populație, plasamentele au depășit un prag important CITEȘTE ȘI Fidelis - Cu o zi înaintea închiderii ofertei de titluri de stat pentru populație, plasamentele au depășit un prag important

Cu toate acestea, de la atacul aerian fără precedent al Iranului asupra Israelului în weekend, ea a spus că reacția prețului petrolului a fost ”relativ moderată”, scrie News.ro.

Comentariile ei vin la scurt timp după ce banca centrală a dat cel mai clar indiciu până în prezent că ar putea începe să reducă ratele dobânzilor la întâlnirea sa din iunie.

Observăm un proces dezinflaționist care se mișcă conform așteptărilor noastre. Trebuie doar să construim un pic mai multă încredere în acest proces dezinflaționist, dar dacă se mișcă conform așteptărilor noastre, dacă nu avem un șoc major în dezvoltare, ne îndreptăm către un moment în care trebuie să moderam politica monetară restrictivă”, a declarat Lagarde pentru Sara Eisen de la CNBC, în marginea Reuniunilor de primăvară ale FMI.

Ea a adăugat că, ”așa cum am spus, sub rezerva unui șoc suplimentar, va fi timpul să moderăm politica monetară restrictivă într-un termen rezonabil de scurt”, a adăugat ea.

Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic CITEȘTE ȘI Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic

BCE a menținut joia trecută ratele dobânzilor la un nivel record pentru a cincea întâlnire consecutivă, dar a semnalat că încetinirea inflației înseamnă că ar putea începe să le reducă în curând.

Într-o schimbare față de limbajul precedent, BCE a spus că ”ar fi potrivit” să își reducă dobânda pentru depozite de 4%, dacă presiunile subiacente ale prețurilor și impactul majorărilor anterioare ale dobânzilor ar crește încrederea că inflația va reveni spre ținta sa de 2% ”într-un mod susținut.”

viewscnt
Afla mai multe despre
christine lagarde
bce