Creșteri pe burse la final de săptămână, susținute de semnalele privind un tratament eficient pentru Covid-19

Creșteri pe burse la final de săptămână, susținute de semnalele privind un tratament eficient pentru Covid-19
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 iul 2020

Acțiunile europene au încheiat săptămâna în urcare, pe fondul rezultatelor financiare bune raportate de companii și al semnalelor încurajatoare privind eficiența medicamentului remdesivir în tratamentul Covid-19.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania americană Gilead Sciences a publicat, vineri, un raport în care arată că remdesivir poate reduce cu 62% riscul de mortalitate la pacienții cu Covid-19 comparativ cu standardul actual de îngrijire. Concluzia, bazată pe o analiză între studiile clinice cu remdesivir anunțate anterior și datele retrospective privind evoluția bolii în cazul a circa 820 de pacienți care nu au primit medicamentul, “trebuie confirmată în studii clinice viitoare”, a transmis compania.

Remdesivir a primit aviz condiționat de comercializare în UE săptămâna trecută, fiind primul tratament autorizat în tratatea bolii cauzate de noul coronavirus la nivelul blocului comunitar.

Bursa românească, tranzacții de mai puțin de jumătate de milion de euro pentru un loc pe podium CITEȘTE ȘI Bursa românească, tranzacții de mai puțin de jumătate de milion de euro pentru un loc pe podium

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 0,88%, până la 366,83 de puncte, cu creșteri pe toate marile burse: +0,76% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, +1,15% pentru DAX de la Frankfurt și +1% pentru CAC 40 de la Paris.

La Milano, referința FTSE MIB a avansat cu 1,34%, iar indicele IBEX 35 de la Madrid cu 1,16%.

Anunțul Gilead a transmis un sentiment de optimism în piețe, însă temerile privind întârzierea recuperării economice persistă, alimentate de creșterea accelerată a numărului de infecții la nivel global și de perspectiva unor noi valuri de concedieri în companii.

“Numai în această lună, John Lewis, Boots, Burger King, Rolls-Royce, Airbus, Upper Crust și Harrods - pentru a numi doar câteva -, au anunțat tăierea a mii de locuri de muncă, pe lângă concedierile anunțate luna trecută de operatori aerieni majori și de companii auto și de energie, care au dus totalul locurilor de muncă aflate în pericol mult peste pragul de 100.000”, a comentat Michael Hewson, analist la CMC Markets, citat de MarketWatch.

La New York, principalii indici bursieri avansau cu 0,40%-0,80% în jurul orei 20:00 (ora României), tranzacțiile fiind aparent neafectate de comentariile președintelui american, Donald Trump, cu privire la relațiile comerciale cu China.

“Relația cu China este deteriorată grav”, a declarat Trump, precizând că nu vede posibilă încheierea unui nou acord comercial cu statul asiatic, pe care îl acuză că “nu a oprit” pandemia de coronavirus.

Acțiunile Gilead se apreciau cu 1,90%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
remdesivir
razboi comercial sua china
donald trump
gilead sciences