Doar 2% din tranzacțiile realizate cu Bitcoin sunt ilicite

Doar 2% din tranzacțiile realizate cu Bitcoin sunt ilicite
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2019

Un studiu recent arată că Bitcoin nu este chiar sperietoarea pe care unele instituții financiare au interesul să o creioneze astfel.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), împreună cu Elliptic, o companie specializată în analiza tehnologiei blockchain, au realizat un studiu care a inclus peste 200.000 de tranzacții cu Bitcoin pentru a vedea câte dintre acestea încalcă legea, scrie News.ro.

203.769 de noduri de tranzacții, cu o valoare însumată de peste 6 miliarde de dolari, au fost analizate cu ajutorul unui software care folosește învățarea mecanică pentru a face diferența între tranzacțiile licite și cele ilegale.

FOTO Hala veche din Piața Obor, închisă. Administratorul a fost amendat de inspectorii ANPC CITEȘTE ȘI FOTO Hala veche din Piața Obor, închisă. Administratorul a fost amendat de inspectorii ANPC

Studiul, care a avut ca scop și testarea capacităților software-ului ca mijloc de identificare a fraudelor, a arătat că doar 2% din tranzacțiile vizate au fost ilicite.

Cei de la Elliptic, care primesc frecvent contracte de la agențiile guvernamentale americane pentru a identifica tranzații ilicite, spun că o mare problemă aici este numărul mare de rezultate pozitive false - tranzacții legale care sunt identificate incorect ca fiind ilicite.

Software-ul folosit s-a dovedit foarte eficient în cadrul acestui studiu, depistând tranzacții ilicite bine camuflate, folosite în piețele de pe darknet, atacurile cu ransomware și alte activități ilegale.

În ciuda volatilității ridicate, se estimează că din 2009 până în prezent au fost realizate aproximativ 440 milioane de tranzacții cu Bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
tranzactii