Primarul Veneției declară un succes introducerea biletului de acces în oraș

Primarul Veneției declară un succes introducerea biletului de acces în oraș
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a salutat introducerea biletelor de acces în valoare de 5 euro pentru vizitarea Veneției, pe care a declarat-o un succes în cadrul eforturilor de limitare a fluxurilor de turiști care riscă să sufoce orașul lagunar, transmite agenția italiană ANSA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Orașul impune această taxă în mod experimental, pentru o perioadă de 29 de zile din acest an, când numărul de vizitatori va fi considerabil.

 CEO-ul Allianz-Țiriac Pensii Private părăsește compania. Cine preia conducerea CITEȘTE ȘI CEO-ul Allianz-Țiriac Pensii Private părăsește compania. Cine preia conducerea

Joi, Italia a marcat sărbătoarea națională Ziua Eliberării.

Orașul Veneția a înregistrat 15.700 de vizitatori care au plătit biletul de acces în prima zi, scrie Agerpres.

Rezidenții, navetiștii, elevii și studenții, copiii sub 14 ani și cei care vizitează orașul cu ocazia unor evenimente sportive sunt scutiți de obligația de a cumpăra biletul de acces, la fel ca și persoanele care rămân în oraș peste noapte, deoarece acestea plătesc deja o taxă turistică.

"Îmi cer scuze pentru neplăcerile create, dar trebuie să facem ceva pentru a conserva orașul", a declarat Brugnaro.

Sute de rezidenți locali au organizat un protest împotriva biletului de acces în oraș, spunând că acesta transformă efectiv orașul într-un fel de parc tematic "Veniceland", notează ANSA.

Biletul a fost introdus prin controale la punctele de intrare din oraș. Vizitatorii de o zi care intră în Veneția fără bilet riscă o amendă de până la 300 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
venetia
bilet