Fostul vicepreședinte ASF Daniel Tudor și fosta sa soție, achitați definitiv

Fostul vicepreședinte ASF Daniel Tudor și fosta sa soție, achitați definitiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2020

Daniel George Tudor, fost vicepreședinte al ASF și președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, și Doina Tudor, fost senator, au fost achitați definitiv joi de Curtea de Apel București pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

CAB a respins apelul DNA și a menținut decizia de achitare dată de Tribunalul București în iunie 2018, scrie Agerpres.

Cristian Radu, de la Țuca Zbârcea & Asociații, devine General Counsel în cadrul Superbet CITEȘTE ȘI Cristian Radu, de la Țuca Zbârcea & Asociații, devine General Counsel în cadrul Superbet

Tot atunci, Tribunalul a ridicat și sechestrul asupra sumelor de bani în lei și valută, până la concurența sumei de 300.000 euro din conturile deschise pe numele lui Daniel George Tudor.

DNA susținea că, în perioada martie - mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la acea vreme, a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru Daniel Tudor, suma de 3.000.000 de euro.

"Ovidiu Marian a susținut că are influență asupra președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. Concret, Daniel Tudor trebuia să depună diligențele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri. Din suma de bani inițial pretinsă, inculpatul Marian a primit efectiv 500.000 euro, din care și-a însușit 200.000 de euro", explicau procurorii.

DNA afirma că restul de 300.000 euro ar fi fost remiși lui Daniel Tudor în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două, în mod indirect, prin intermediul soției sale Doina Tudor, care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența, cât și scopul pentru care erau remise.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", mai spuneau procurorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
daniel tudor