Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 1,70%, potrivit datelor publicate de BNR.

Vineri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 1,70%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 1,73%, de la 1,74%.

Amber depășește, în premieră, afaceri de 20 milioane dolari. “Expansiunea va continua, ne uităm la oportunități noi atât în România, cât și în Europa de Est, Asia și America de Sud pentru deschiderea de studiouri, fuziuni, achiziții.“ CITEȘTE ȘI Amber depășește, în premieră, afaceri de 20 milioane dolari. “Expansiunea va continua, ne uităm la oportunități noi atât în România, cât și în Europa de Est, Asia și America de Sud pentru deschiderea de studiouri, fuziuni, achiziții.“

Consiliul de administrație al BNR, întrunit pe 15 ianuarie 2021, a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021, reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75% pe an, de la 1% pe an, și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 1,75% pe an de la 2% pe an.

De asemenea, BNR a mai decis păstrarea nemodificată a ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuiește ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr