Nigeria, decizie în premieră împotriva Binance

Nigeria, decizie în premieră împotriva Binance

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Nigeria cere Binance să-și înceteze imediat activitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Autoritatea locală spune că Binance operează ilegal, deoarece nu ar fi nici înregistrată, nici reglementată, conform CoinDesk.

Este pentru prima oară când Nigeria ia o decizie împotriva unei platforme majore de crypto.

Directorii UBS au redactat pentru Credit Suisse un Diktat cu o duzină de interdicții. Preluare finalizată CITEȘTE ȘI Directorii UBS au redactat pentru Credit Suisse un Diktat cu o duzină de interdicții. Preluare finalizată

Recent, investitorii au retras aproximativ 790 de milioane de dolari de pe platforma de criptomonede Binance și filiala sa din SUA în 24 de ore, după ce autoritățile americane au acuzat Binance și pe fondatorul acesteia, Changpeng Zhao, de încălcarea regulilor privind activele mobiliare.

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) a dat în judecată Binance Holding și pe Changpeng Zhao, fondatorul și directorul general al companiei, cu argumentele că ar fi gestionat defectuos fondurile clienților și ar fi indus în eroare investitorii și autoritățile de reglementare.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile BRD. Un analist de la Budapesta lansează întrebarea: vor vinde francezii de la Groupe Société Générale? CITEȘTE ȘI GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile BRD. Un analist de la Budapesta lansează întrebarea: vor vinde francezii de la Groupe Société Générale?

În cele 13 capete de acuzare, SEC susține că Binance și-ar fi umflat în mod artificial volumele de tranzacționare, ar fi deturnat fondurile clienților, nu ar fi luat măsuri pentru restricționarea accesului clienților din SUA pe platformă și ar fi indus în eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pieței.

În replică, Binance a declarat că a cooperat cu anchetele SEC și că "a lucrat din greu pentru a răspunde întrebărilor și preocupărilor SEC", inclusiv prin încercarea de a negocia o soluție. "Intenționăm să ne apărăm viguros platforma", potrivit unui mesaj pe blogul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
sec
acuzatii binance
criptomonede
changpeng zhao
deturnare fonduri binance