Acțiunile grupului Alphabet, compania mamă a Google, au scăzut cu 9%, după rezultate trimestriale sub așteptări

Acțiunile grupului Alphabet, compania mamă a Google, au scăzut cu 9%, după rezultate trimestriale sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Acțiunile grupului Alphabet au scăzut miercuri cu 9% cel mai mult din ultimul an, până la 126,51 dolari pe unitate, după ce veniturile diviziei Google Cloud a companiei au ratat estimările analiștilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Alphabet se îndreaptă spre cea mai puternică scădere într-o singură zi după declinul de 9,1% consemnat pe 26 octombrie 2022, care a urmat câștigurilor sub așteptări, scrie News.ro.

Stellantis investește în compania chineză Leapmotor pentru a rămâne pe piața din China CITEȘTE ȘI Stellantis investește în compania chineză Leapmotor pentru a rămâne pe piața din China

Prăbușirea de miercuri a acțiunilor survenit chiar și după ce Alphabet a depășit așteptările Wall Street atât în privința veniturilor, cât și a profitului pe acțiune.

Rezultatele sub așteptări ale diviziei cloud a grupului sunt într-un contrast puternic cu câștigurile Microsoft, care au arătat o creștere accelerată a diviziei Intelligent Cloud a companiei.

Google a înregistrat venituri din cloud de 8,41 miliarde de dolari, comparativ cu estimările Street Account, de 8,64 miliarde de dolari.

”Dezamăgirea de la Google Cloud a contrastat cu creșterea peste așteptări a veniturilor Azure, care au depășit estimările Microsoft”, au spus analiștii UBS.

Directorul financiar al Alphabet, Ruth Porat, a spus în teleconferința cu investitorii că, în timp ce creșterea cloud ”a rămas puternică în zonele geografice, industrii și produse”, rata de expansiune ”reflectă impactul eforturilor de optimizare a clienților”, o expresie care se referă, în general, la clienții care își redus cheltuielile.

Energie, suprataxa pe trading: incertitudini îngrijorătoare. O firmă ce face și furnizare a câștigat un ″meci″ cu Fiscul. ″Chichițe avocățești″ sau lege scrisă și aplicată prost? CITEȘTE ȘI Energie, suprataxa pe trading: incertitudini îngrijorătoare. O firmă ce face și furnizare a câștigat un ″meci″ cu Fiscul. ″Chichițe avocățești″ sau lege scrisă și aplicată prost?

Unele dintre aceste comentarii par să-i fi speriat pe analiștii UBS.

”Comentariul GCP despre optimizare este dezamăgitor, având în vedere că investitorii sperau ca jucătorii din cloud să înceapă să înceapă optimizările și să vadă un impuls mai pozitiv”, a spus UBS într-o notă separată pentru investitori.

”MSFT a subliniat, de asemenea, o așteptare ca optimizarea să continue în acest an calendaristic. Acest lucru este în concordanță cu reducerea estimărilor noastre AWS ,săptămâna trecută.”

Analiștii KeyBanc au fost, de asemenea, preocupați de rezultate în comparație cu creșterea Microsoft.

”În timp ce conducerea observă că Google Cloud Platform (GCP) continuă să crească mai rapid decât rezultatele raportate, credem că dezvăluirile limitate creează îngrijorări că Google a pierdut cotă de piață în fața Microsoft Azure, a cărei creștere s-a accelerat cu un puncgt procentual, până la +28% de la an la an, la furs valutar constant." au spus analiștii KeyBanc.

Analiștii Jefferies au remarcat că Google Cloud a crescut cu 22%, mai lentă decât creșterea de 28% pe care compania a înregistrat-o în al doilea trimestru. Ei au spus că, în timp ce interesul pentru inteligența artificială generativă este mare, ”dificultatea industriei de creștere a infrastructurii AI poate fi un factor în încetinirea creșterii.”

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google