Amazon urmează să intre în indicele Dow Jones Industrial Average, înlocuind Walgreens Boots Alliance

Amazon urmează să intre în indicele Dow Jones Industrial Average, înlocuind Walgreens Boots Alliance
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Amazon urmează să se alăture săptămâna viitoare indicelui Dow Jones Industrial Average, înlocuind Walgreens Boots Alliance, potrivit S&P Dow Jones Indices, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Includerea Amazon va crește expunerea consumatorilor în retail, precum și în alte zone din Dow Jones, iar mișcarea a fost determinată de o nouă decizie de divizare a acțiunilor Walmart, a anunțat S&P Dow Jones Indices într-un comunicat de presă.

Fondul Proprietatea anunță finalizarea tranzacției cu Engie și încasarea a peste 430 milioane lei CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea anunță finalizarea tranzacției cu Engie și încasarea a peste 430 milioane lei

Dow, care a debutat în 1896, este urmărit pe scară largă de investitorii de retail, ceea ce îl face o reflectare importantă a pieței de valori din SUA, scrie News.ro.

Investitorii instituționali își compară mai frecvent performanța față de S&P 500.

Pe lângă faptul că domină retailul online, compania din Seattle este un jucător important în cloud computing, divertisment și alte industrii.

"Amazon este aproape un nume hibrid. Este unul dintre numele care se încadrează în diferite categorii. Exemplifică în multe feluri ceea ce reprezintă Dow în ceea ce privește reprezentarea comerțului în Statele Unite", a declarat Quincy Krosby, strateg șef global la LPL Financial, în Charlotte, Carolina de Nord.

Modificarea intră în vigoare la deschiderea tranzacțiilor de luni.

Walmart va rămâne parte din Dow, deși viitoarea sa divizare a acțiunilor în proporție de trei la una, efectivă după închiderea de vineri a bursei, va reduce ponderea acestui retailer în indice.

Indicele Dow Jones este ponderat pe baza prețurilor acțiunilor componentelor sale, nu pe valoarea totală de piață a fiecărei companii.

În plus, Uber Technologies se va alătura Dow Jones Transportation Average, înlocuind JetBlue Airways, oferind acelui indice expunere la industria transportului, a spus S&P Dow Jones Indices.

Includerea acțiunilor Amazon în Dow Jones este prima de acest fel din 2020, când Salesforce, Amgen și Honeywell International au înlocuit Exxon Mobil, Pfizer și Raytheon Technologies. Walgreens s-a alăturat Dow în 2018, înlocuind General Electric.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
walgreens boots alliance