Bursa câștigă jumătate de procent

Bursa câștigă jumătate de procent

Sursa foto: Maciek905 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 apr 2024

Pe fondul unei lichidități în revenire și pe un impuls imprimat de acțiunile producătorilor de gaze naturale, bursa a consemnat o ședință pozitivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Raliul după puseul de vânzare de la jumătatea lunii s-a prelungit la deschiderea sesiunii europene, însă, cumpărătorii nu au avut forța de susține cotațiile și, încă din prima parte a orarului de tranzacționare de la New York,, indicii americani și contractele futures pentru principalii indici de la Londra, Paris și Frankfurt au coborât în teriotoriu negativ.

Trump Media a avertizat bursa Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieței” cu acțiunile companiei, prin ”vânzări în lipsă” CITEȘTE ȘI Trump Media a avertizat bursa Nasdaq despre ”o posibilă manipulare a pieței” cu acțiunile companiei, prin ”vânzări în lipsă”

Investitorii activi la BVB au păstrat numai partea plină a paharului, respectiv aprecierile de debut și au reușit să mențină piața „pe verde”. Indicele compozit BET-XT a avansat 0,52% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,50%, până la nivelul de 16.947,98 de puncte, după testarea multiplă a meiei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21).

Bursa câștigă jumătate de procent

În pofida acestei tendințe favorabile, nu au fost mulți piloni de susținere pentru piață. Aceasta a fost trasă în sus de creșterea cu 0,88%, până la prețul de 0,6900 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), care au adunat transferuri de 18,97 milioane lei în ziua în care AGA de bilanț de la acest emitent a votat un dividend-record.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

Celălalt producător de gaze naturale, Romgaz (SNG), a câștigat 1,56% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 52,00 lei/acțiune o ședință în care au întrunit o activitate de 4,60 milioane lei. Tot pe segmentul energetic al cărui indice BET-NG a urcat cu 0,75% titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au apreciat cu 0,30%, până la prețul de 132,90 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 4,53 milioane lei.

Piața în ansamblu a fost susținută de ordine sporite, după 2 zile consecutive de lichiditate anemică. Astfel, rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 53,99 milioane lei (10,85 milioane euro). Un aport substanțial la aceste volume l-au avut titlurile One United Properties (ONE) care au coborât cu 3,24%, până la prețul de 0,8660 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,00 milioane lei. Cotația nu a rezistat în zona maximului istoric și s-a prăbușit după operațiunea de vânzare accelerată în care acționarii principali Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu și-au subțiat parrticipațiile punând în vânzare 9,48% din acțiunile societății. Compania a raportat la debutul acestei săptămâni vânzări și pre-vânzări rezidențiale în valoare de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024, în ușoară scădere cu 10% în comparație cu rezultatul din T1 2023.

Bermas Suceava distribuie întreg profitului net obținut în 2023 sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Bermas Suceava distribuie întreg profitului net obținut în 2023 sub formă de dividende

Interes a existat și pentru acțiunile bancare. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au întrunit cel de-al 2-lea rulaj al zilei, de 8,78 milioane lei, în circumstanțele căruia cotația a staționat la prețul de referință de marți, de 28,45 lei/acțiune. Prin contrast, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 0,98%, până la prețul de 20,55 lei/acțiune, pe transferuri de 2,10 milioane lei.

O lichiditate relevantă, în echivalent 1,75 milioane lei, am mai consemnat pe titlurile Nuclearelectrica (SNN) care au crescut cu 0,84%, până la prețul de 48,30 lei/acțiune, înainte cu o zi de AGA de bilanț unde acționarii au spre aprobare propunerea pentru distribuirea unor dividende de 1,12 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica