Bursele europene au închis în creștere, susținute de așteptările privind reducerea dobânzii de referință de către BCE

Bursele europene au închis în creștere, susținute de așteptările privind reducerea dobânzii de referință de către BCE
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2024

Bursele europene au închis în ușoară creștere, cu o revenire la o evoluție pozitivă pe parcursul zilei, în contextul speculațiilor cu privire la prima reducere a dobânzii de referință de către Banca Centrală Europeană (BCE), transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a avansat cu 0,3%, sectoare specifice având o evoluție mixtă, scrie News.ro.

Bittnet semnează un contract semnificativ prin compania Toptech din grup, care câștigă spațiu pentru dublarea plafonului de credit la BRD CITEȘTE ȘI Bittnet semnează un contract semnificativ prin compania Toptech din grup, care câștigă spațiu pentru dublarea plafonului de credit la BRD

Băncile au condus cu o creștere de 1,6%, în timp ce acțiunile companiilor de petrol și gaze au scăzut cu 1,46% după un declin al prețului petrolului, miercuri.

De asemenea, acțiunile companiilor de tehnologie au avut o evoluție negativă. Acțiunile companiilor aeriene au crescut pe măsură ce prețurile petrolului au scăzut, iar easyJet a raportat rezultate peste așteptări.

Titlurile Lufthansa au încheiat ziua în creștere cu aproximativ 5,6%.

Între timp, titlurile companiei elvețiene ABB au crescut cu 6,26% pe baza profiturilor operaționale care au depășit așteptările.

La începutul zilei, un membru al conducerii BCE, François Villeroy de Galhau, a declarat că banca centrală ar trebui să reducă ratele dobânzilor în iunie pentru a evita căderea în urma curbei inflației.

Indicele german DAX a avansat cu 0,38%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,52%, iar indicele londonez FTSE 100 a crescut cu 0,37%. Indicele FTSE MIB, al bursei din Milano, a crescut cu 0,74%, în timp ce indicele spaniol IBEX 35 a urcat cu 1,23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni