Bursele europene au închis în declin, din cauza incertitudilor privind perspectiva reducerii dobânzilor

Bursele europene au închis în declin, din cauza incertitudilor privind perspectiva reducerii dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2024

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis miercuri în declin cu 0,3%, eliminând unele dintre câștigurile de marți, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ, din cauza incertitudinilor privind perspectiva reducerii dobânzilor de către băncile centrale, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acțiunile companiilor de petrol și gaze au scăzut cu 1%, în timp ce acțiunile producătorilor auto au crescut cu 0,5%, scrie News.ro.

Tranzacția prin care OMV Petrom cumpără jumătate dintr-un dezvoltator de regenerabile cu proiecte de 1 GW, pe masa Concurenței CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care OMV Petrom cumpără jumătate dintr-un dezvoltator de regenerabile cu proiecte de 1 GW, pe masa Concurenței

Titlurile companiei norvegiene de petrol și gaze Equinor au scăzut cu 7,7% după ce compania a declarat că va reduce plățile în numerar către acționari pe fondul unei normalizări a prețurilor energiei, anul trecut.

Anunțul a venit în momentul în care compania a raportat o scădere puțin mai mică decât se aștepta a profitului operațional, în rezultatele trimestrului al patrulea.

Îndoielile cu privire la calendarul pentru reducerea ratelor dobânzilor au apărut după ce președintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a semnalat săptămâna trecută că investitorii ar putea fi nevoiți să aștepte mai mult decât se așteptau pentru o schimbare a politicii mpnetare a băncii centrale.

Powell a reiterat duminică că sunt necesare mai multe date pozitive despre inflație înainte ca dobânzile să poată scădea. Comentariile sale din timpul unui interviu acordat emisiunii ”60 Minutes” i-au determinat pe mulți să creadă că anul acesta ar putea fi mai puține reduceri ale dobânzii decât sperau unii.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,65%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,36%, iar FTSE 100, al bursei londoneze, cu 0,68%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,45%, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a coborât cu 1,15%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni