Bursele europene au închis în scădere, din cauza inflației peste așteptări din SUA

Bursele europene au închis în scădere, din cauza inflației peste așteptări din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Bursele europene au închis marți în scădere, deoarece investitorii au evaluat rapoartele privind veniturile corporative și date cheie referitoare la inflația din SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat sesiunea în scădere cu 1%, continuând evoluția descendentă din ziua anterioară, scrie News.ro.

Veniturile operaționale consolidate ale Grupului BVB au atins un nivel record CITEȘTE ȘI Veniturile operaționale consolidate ale Grupului BVB au atins un nivel record

Pierderile au fost conduse de un declin de 27% al sectorului tehnologic, în timp ce acțiunile din serviciile financiare au pierdut 1,7%.

Pierderile s-au adâncit după ce noi date au arătat că inflația din SUA a accelerat peste așteptări în ianuarie, deoarece prețurile încăpățânat de ridicate pentru locuință au strâns consumatorii.

Indicele principal al prețurilor de consum a crescut cu 0,3% de la lună la lună și cu 3,1% anual, a raportat Biroul de Statistică a Muncii, depășind previziunile consensului Dow Jones de 0,2% față de luna precedentă și 2,9% în termeni anuali.

Inflația peste așteptări va însemna că Rezerva Federală din SUA ar putea fi mai precaută cu privire la perspectiva reducerii ratelor dobânzilor la fel de rapid și abrupt pe cât se așteaptă piața.

Indicele regional Stoxx a înregistrat până acum o evoluția mediocră în februarie, după un sfârșit puternic de ianuarie. Asta în ciuda mișcărilor mari ale acțiunilor individuale, pe măsură ce sunt publicate rezultatele financiare ale companiilor.

Tesla și-a menținut veniturile din certificate de CO2 CITEȘTE ȘI Tesla și-a menținut veniturile din certificate de CO2

Săptămâna aceasta vor fi raportate rezultatele financiare ale mai multor companii europene importante, inclusiv Heineken, Airbus, Renault, NatWest și Commerzbank.

Investitorii pot acorda o atenție deosebită acțiunilor companiilor de consum și la ceea ce sugerează acestea cu privire la puterea anumitor economii, băncile centrale monitorizând starea creșterii și inflației.

Indicele german DAX a coborât cu 0,92%. CAC 40 al bursei din Paris cu 0,84%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,81%. Indicele italian FTSE MIB a scăzut cu 1,03%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,59%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni