Debut timid pe oferta de titluri de stat

Debut timid pe oferta de titluri de stat

Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 iun 2021

După primele 2 ore de la deschiderea operațiunilor de piață în programul Fidelis, cele 3 emisiuni de titluri de stat au adunat subscrieri în valoare de 200.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii activi la Bursa de Valori București au avut sentimentul urgenței doar pe oferta publică primară pentru titlurile One United Properties (ONE), unde tranșa cu alocare garantată de retail a fost subscrisîă integral în doar 40 de secunde, valoarea agregată a plasamentelor ridicându-se la 55,13 milioane lei.

Pe de altă parte, jucătorii din piața de capital românească au amânat intrările pe oferta de titluri a Ministerului Finanțelor Publice ce rămâne deschisă până pe data de 12 iulie. Până la orele prânzului, se înregistraseră doar 22 de ordine cu valoare totală de aproximativ 216 milioane euro.

Electrica SA vrea să-și înființeze o filială de producție de electricitate și o fundație filantropică cu potențial de promovare a imaginii companiei CITEȘTE ȘI Electrica SA vrea să-și înființeze o filială de producție de electricitate și o fundație filantropică cu potențial de promovare a imaginii companiei

Cel mai mare interes a existat pentru emisiunea scadentă în anul 2023 (R2307A) cu randament anual de 3,25%, unde au fost plasate subscrieri pentru un număr de aproape 6.400 titluri, echivalentul a aproximativ 636.000 de lei. Pe titlurile cu maturitate de 1 an (R2207A) și cu un cuopn de 2,95% au fost subscrieri în valoare de numai 160.000 de lei, iar pe emisiunea denominată în euro (R2307AE), având o dobândă anuală de 1,00%, doar 2 ordine însumând aproape 55.000 de euro au fost introduse în sistemul operatorului de piață BVB.

Promovarea titlurilor la dobânzi inferioare exercițiilor similare din decembrie și martie pe un fond de sporire a inflației este percepută negativ de investitori. În plus, Finanțele Publice au avut o competiție importantă din partea sectorului privat, alătuiri de oferta One United Properties fiind promovate recent mai multe exerciții de piață care au drenat din lichiditatea de pe bursă. Oferta Transport Trade Services (TTS) s-a ridicat la 288,00 milioane lei, alte plasamente private fiind consemnate pentru listarea unor instrumente financiare pe piața AeRO.

viewscnt
Afla mai multe despre
titluri de stat
bursa
bvb
dobanzi
mfp
one united propertties
tts