ULTIMA ORĂ Tranșa de retail a ofertei TTS - subscrisă integral. Doar 10 secunde pentru vânzarea tranșei cu alocări garantate

ULTIMA ORĂ Tranșa de retail a ofertei TTS - subscrisă integral. Doar 10 secunde pentru vânzarea tranșei cu alocări garantate

Sursa foto: Nikkytok / dreamstime.com

scris 24 mai 2021

Operațiunea de piață care vizează listarea companiei Transport Trade Service debutează în nota unui sentiment pozitiv, cu o subscriere în proporție de 100% a segmentului garantat pentru investitorilor individuali încă din primele 10 secunde și subscrieri de încă 25 milioane lei pentru tranșa cu alocare pro-rata.

Debut cu subscrieri consistente al ofertei publice primare derulată de compania Transport Trade Services (TTS), lider al transportului fluvial în România. Cele 2,25 milioane de acțiuni puse în vânzare pentru investitorii de retail au fost subscrise integral.

Sentimentul de urgență a fost stimulat de structurarea ofertei, intermediarul Swiss Capital indicând procedura primul venit-primul servit pentru un număr de 1,50 milioane de acțiuni, respectiv 2 treimi din tranșa de retail. Acestea au fost subscrise integral încă din primele 10 secunde, conform terminalului Tradeville. Este un deznodământ anticipat de Profit.ro. „Cred că în prima oară e gata", declarase un investitor pentru publicația noastră.

FOTO Lăptăria cu Caimac intră la cota BVB ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane euro. Planuri de extindere inclusiv la export prin finanțări bursiere CITEȘTE ȘI FOTO Lăptăria cu Caimac intră la cota BVB ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane euro. Planuri de extindere inclusiv la export prin finanțări bursiere

Pe tranșa cu alocare pro-rata, deja era suprasubscriere cu 629 de ordine plasate la prețul de 21,00 lei/acțiune pentru 1,24 milioane de acțiuni, cu peste 65% mai multe decât cele 750.000 de titluri puse în vânzare.

Interesul este mare, investitorii având confortul unei societăți cu rezultate bune și promovată pe bursă la un preț echitabil, echivalent cu un indicator P/E de 14,3 raportat la profitul net de 43,90 milioane lei din 2020 Totuși, există și prudența că perspectivele de creștere reale sunt limitate, iar punerea în vânzare a 50% din acțiuni este percepută ca o dezangajare a acționarilor majoritari.

Pe tranșa investitorilor instituționali sunt disponibile 12,75 milioane acțiuni, dar tradițional subscrierile ar putea veni către finalul etapei de subscriere, programată a se încheia pe 4 iunie.

BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR CITEȘTE ȘI BERD și IFC au investit în obligațiunile record, de 1 miliard de lei, emise de BCR

La prețul maxim de 21,00 lei/acțiune, valoarea de piață a TTS s-ar ridica la 630 milioane lei (127,87 milioane euro), cu 16,09% mai mică decât activele totale de 750,82 milioane lei prinse în bilanț la finele anului trecut și un nivel reprezentând de 1,14 ori veniturile de 520,28 milioane lei.

În luna aprilie a acestui an, TTS a acordat un dividend brut de 0,5400 lei/acțiune, cu randament net de 2,44-2,70% raportat la coridorul de preț din din ofertă. În prospectul de emisiune, compania indică o politică de dividend cu rată de distribuție de 45% din câștig, ceea ce ar face ca o menținere a profitabilității în media ultimilor ani să confere acționari un randament superior, probabil în jurul reperului de 3,5%.

Vrancart Adjud și-a triplat profitul net trimestrial CITEȘTE ȘI Vrancart Adjud și-a triplat profitul net trimestrial

TTS are avantajul, pe de altă parte, de a nu fi o companie puternic îndatorată, astfel încât participanții la ofertă au o plasă de siguranță destul de solidă. Datoriile totale erau la finalul anului trecut de 145,84 milioane lei, reduse cu 24,23% față de cele de 192,48 de la sfârșitul lui 2019.

Compania ar urma să se listeze la o valoare de 5 ori câștigul EBITDA ajustat, care a fost de 119,39 milioane lei în 2020. În cazul unei închideri cu succes a ofertei, data tranzacției este 7 iunie, iar data decontării, 9 iunie. Investitorii care vor să subscrie în cadrul operațiunii de piață trebuie să aibă în vedere că pe cont este nevoie de bani decontați.

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
swiss capital
bursa
bvb