DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile

DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 mar 2024

Ancorând așteptări ridicate legate de dezvoltarea fermei de la Straja, DN Agrar raportează afaceri ameliorate pentru anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DN Agrar (DN) a realizat în 2023 venituri din excploatare de 235 milioane lei, în creștere cu 14% față de eexrcițiul financiar precedent. Dinamica a fost mai atenuată, +2%, pentru veniturile din producția vândută, care au fost de 149 milioabe lei. În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 10%, la 200 milioane lei.

Tranzacție - Purcari își extinde poziția. \ CITEȘTE ȘI Tranzacție - Purcari își extinde poziția. " Vom transforma Purcari într-unul dintre cele mai recunoscute și respectate branduri de vin la nivel global.”

"În 2023 ne-am concentrat pe proiectele de investiții anunțate pentru modernizarea, digitalizarea și integrarea companiilor din grup. Am prioritizat tehnologia modernă de conservare a solului și am crescut numărul de bovine tinere, în pregătirea extinderii capacității de producție în cadrul noii ferme de la Straja. Toate acestea au contribuit la îmbunătățirea performanței operaționale în cursul anului 2023”, spune în nota către investitori Jan Gijsbertus de Boer, Președinte al Consiliului de Administrație. 

„Vom continua optimizările  în 2024, an în care anticipăm o creștere a profitului net, odată ce tineretul bovin ajunge la maturitate și creștem producția. Ne-am asumat o strategie de dublare a afacerii până în 2027, iar inițiativele strategice anunțate, rezultatele operaționale și financiare solide au atras dublarea numărului de acționari. Începând cu luna martie 2024 acțiunile DN AGRAR au fost incluse în indicii MSCI.”

BVB – dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI BVB – dividende cu randament de 2% și majorare de capital cu acțiuni gratuite

Activele totale ale DN Agrar erau la finalul anului trecut de 308 milioane lei, în creștere anualizată de 31%. De asemnea, datoriile totale au avansat cu 13%, la 172 milioane lei.

Principalul proiect de investiții al DN Agrar pentru perioada 2024-2027 este noua fermă Straja, situată în apropierea orașului Alba Iulia, unde a fost demarată construcția pentru o capacitate viitoare de 5.000 de animale. La capacitate maximă, această fermă va aduce o creștere de aproximativ 40% a efectivului total de bovine al grupului și va produce, în medie, 100.000 de litri de lapte pe zi. Alte proiecte includ continuarea instalării de roboți în fermele deja existente, finalizarea fabricii de compost și diversificarea activității prin noi linii de afaceri.

Compania controlată de familia olandeză de Boer, tată și fiu, în porporție de 74,09% din titluri, s-a listat la începutul anului 2022 pe piața AeRO a BVB unde, la ultimul preț de piață de 1,6100 lei/acțiune al titlurilor cu simbolul DN, are o capitalizare bursieră de 256,14 milioane lei (51,54 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar
lapte
bvb
bursa