Jeff Bezos va vinde până la 50 de milioane de acțiuni Amazon în următoarele 12 luni

Jeff Bezos va vinde până la 50 de milioane de acțiuni Amazon în următoarele 12 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2024

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va vinde până la 50 de milioane de acțiuni la compania de comerț online și servicii cloud, în următorul an, potrivit unui raport al companiei, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Acțiunile valorează 8,6 miliarde de dolari la prețul actual de 171,8 dolari, scrie News.ro.

Profiturile record înregistrate de băncile europene anul trecut vor fi greu de repetat CITEȘTE ȘI Profiturile record înregistrate de băncile europene anul trecut vor fi greu de repetat

Planul de vânzare, care este supus anumitor condiții, a fost adoptat pe 8 noiembrie anul trecut și va fi finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport anual al companiei.

Acțiunile Amazon au închis vineri în urcare cu aproape 8%, după ce grupul de comerț electronic a raportat vânzări mai mari decât așteptările pentru trimestrul sărbătorilor de iarnă, iar afacerea sa profitabilă de servicii cloud a semnalat câștiguri timpurii din funcțiile bazate pe inteligență artificială.

Titlurile au crescut cu peste 80% anul trecut, pe fondul unei creșteri mai ample a acțiunilor tehnologice, și au depășit indicele de referință S&P 500.

Bezos a fondat Amazon ca o compania vânzătoare de cărți, în 1994. El a demisionat din funcția de director general și a preluat funcția de președinte executiv, în 2021. În prezent, este al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
amazon