Plasamentul privat de acțiuni Agroland Agribusiness s-a încheiat în prima zi, suprasubscris de 15 ori în mai puțin de 1 minut

Plasamentul privat de acțiuni Agroland Agribusiness s-a încheiat în prima zi, suprasubscris de 15 ori în mai puțin de 1 minut

Horia Cardoș, acționar majoritar

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2021

Oferta de tip plasament privat de acțiuni emise de Agroland Agribusiness, prin care compania realizează o majorare a capitalului social prin aport în numerar, a fost închisă anticipat în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de 15 ori.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, deschisă de premierul Florin Cîțu și organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București, Evergent Investments, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, Depozitarul Central, Romgaz și Transgaz. Detalii pot fi văzute AICI

Compania a emis 225.000 de acțiuni (simbol AAB), subscrierea minimă în ofertă fiind de 5.000 de acțiuni (adică 115.000 lei). În plasament au fost înregistrate subscrieri pentru 3.339.558 acțiuni, oferta fiind suprasubscrisă de 15 ori, iar prețul final stabilit în ofertă fiind de 27 lei pe acțiune. Valoarea totală a subscrierilor în plasament a fost de 90.009.002 lei. 

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

În urma încheierii cu succes a plasamentului de acțiuni, care a fost suprasubscris în mai puțin de 1 minut, evaluarea Agroland Agribusiness se situează la 30.375.000 lei. Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atât organic, cât și prin finanțarea investițiilor în active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achiziții și participări în startup-uri din agricultură.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Agroland Agribusiness va face demersurile necesare listarii acțiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, pe piața AeRO, cu simbolul AAB. 

Agroland Agribusiness și-a început activitatea în 2016 ca o divizie a companiei- mamă Agroland Business System (listată pe sistemul multilateral de tranzacționare al Bursei de Valori București, categoria AeRO Premium, cu simbolul AG). Din 2017, Agroland Agribusiness a funcționat independent juridic și financiar.

Obiectul principal de activitate al Agroland Agribusiness este comercializarea de input-uri pentru agricultură convențională și organică, inclusiv fertilizanți, produse pentru protecția plantelor și semințe. Activitatea secundară privește tranzacționarea cerealelor.

Israel: Obligația de a purta mască în exterior, abrogată CITEȘTE ȘI Israel: Obligația de a purta mască în exterior, abrogată

Alături de produsele achiziționate de la furnizori, compania lucrează cu aceștia pentru dezvoltarea unor produse personalizate cu formule proprii, îmbunătățind astfel marjele si susținând creșterea productivității fermierilor. De curând, compania deține în portofoliu și o gamă de produse pentru cultură organică.

O altă direcție a companiei privește inovația tehnologică în agricultură și în domeniile conexe. Lansat în septembrie 2020, AgTech TM este primul program complet de incubare din România care stimulează și susține inovația în agricultură.

Agroland Agribusiness activează în zona de Sud-Vest a țării, dar urmărește extinderea în toată zona de Sud și în zona de Vest. Agroland Agribusiness beneficiază de rețeaua complexă a grupului Agroland Business System pentru a-și distribui produsele și pentru a castiga noi clienți.

În 2020, Agroland Agribusiness a înregistrat o cifră de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% față de anul precedent). Profitul net obținut a fost de 1,26 milioane lei (+232% față de anul precedent), cu o marjă netă de 6,82%.

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland agribusiness
actiuni