Trump anunță că este foarte aproape de un “mare acord” cu China. Bursa americană urcă la noi maxime

Trump anunță că este foarte aproape de un “mare acord” cu China. Bursa americană urcă la noi maxime
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 dec 2019

Președintele american, Donald Trump, a anunțat că SUA și China sunt “foarte aproape” de încheierea unui acord comercial. Ca efect, principalii indici ai bursei de la New York au urcat la noi maxime record după primele minute de tranzacționare joi, în contextul optimismului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

“Suntem FOARTE aproape să încheiem un MARE ACORD cu China. Ei vor acest lucru, la fel și noi!”, a scris Trump într-un mesaj pe Twitter.

La începutul lunii, Trump a declarat că o eventuală înțelegere cu China pe tema tarifelor vamale ar putea fi încheiată după alegerile din SUA de anul viitor.

Ce vestește a 3-a cioară de la bursă? CITEȘTE ȘI Ce vestește a 3-a cioară de la bursă?

Acțiunile americane au recuperat scăderile consemnate în deschiderea tranzacțiilor și au trecut pe creștere imediat după anunțul făcut de Trump, toți cei trei indici de referință atingând noi recorduri intraday.

În jurul orei 10:20 ora locală (17:20 ora României), indicele S&P 500 se tranzacționa la 3.173 puncte, în urcare cu 1% față de referință, după ce anterior a atins un maxim de 3.175,10 de puncte.

Dow Jones Industrial Average (DJIA) se aprecia cu 1,06%, la 28.207 de puncte, ușor sub maximul de 28.224 de puncte înregistrat anterior.

Indicele Nasdaq Composite, care urmărește evoluția companiilor din tehnologie, consemna un avans de 0,94%, la 8.735,72 de puncte, după ce a urcat până la un maxim de 8.743 de puncte.

În Europa, indicele pancontinental a inversat un declin de 0,20% și se aprecia cu 0,76%, la 402,29 de puncte, susținut de creșteri pe toate marile piețe: +0,99% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +1,20% pentru FTSE 100 de la Londra și +0,86% pentru CAC 40 de la Paris.

Banca Centrală Europeană (BCE) a menținut dobânda de politica monetară nemodificată la zero, nivel minim record, în linie cu estimările analiștilor. Christine Lagarde, noul președinte al băncii, a indicat că ratele dobânzilor vor rămâne “cel puțin” la nivelurile actuale până când inflația va accelera spre nivelul țintit.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa americana
maxime record
acord comercial sua china
donald trump
razboi comercial
razboi tarifar