CONFIRMARE Producătorul semințelor și alunelor Elmas își aduce obligațiunile la bursă. Titlurile garantate în premieră cu brandul

CONFIRMARE Producătorul semințelor și alunelor Elmas își aduce obligațiunile la bursă. Titlurile garantate în premieră cu brandul
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2019

Compania Golden Food Snacks, fabricant de chipsuri și pufuleți, deținută de grecul Konstantinos Mitzalis, își aduce emisiunea de obligațiuni, lansată în vară, la Bursa de Valori București, primind astăzi avizul ASF, operațiune care confirmă informațiile transmise anterior de Profit.ro. În august, compania a vândut obligațiuni în valoare de 4,7 milioane lei prin intermediul BRK Financial Group. Premieră pentru piața românească, marca Elmas constituie garanție pentru emisiunea obligatară. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO SensoDays a dat start zilelor cu zâmbete alături de cinci fotografi CITEȘTE ȘI FOTO SensoDays a dat start zilelor cu zâmbete alături de cinci fotografi

Compania este controlată de GF Holdings Limited, înregistrată în Cipru și deținută de omul de afaceri grec Konstantinos Mitzalis, iar obligațiunile vor fi garantate cu brandul Elmas, văzut pe rafturi de clienții care cumpără semințe și alune.

Titlurile obligatare vândute prin plasament privat au o maturitate de 3 ani și o rată anuală a dobânzii de 9%, cu principalul încasat la scandență și plata cuponului efectuată trimestrial. Emisiunea ar fi fost considerată încheiată cu succes la plasamente de minimum 1,66 milioane lei. Aprobarea din AGA era pentru plasamente de până la 7 milioane de lei și o dobândă de maximum 10%.

ASF dispune: SIF Oltenia trebuie să convoace AGA. Solicitarea de convocare din partea SIF Banat Crișana care avea pe ordinea de zi revocarea președintelui Tudor Ciurezu fusese inițial respinsă CITEȘTE ȘI ASF dispune: SIF Oltenia trebuie să convoace AGA. Solicitarea de convocare din partea SIF Banat Crișana care avea pe ordinea de zi revocarea președintelui Tudor Ciurezu fusese inițial respinsă

Născut la Chicago, Mitzalis a studiat în SUA, iar la prima sa prezență pe piața românească a dezvoltat mărcile Tasty Foods și Star Foods pe care le-a vândut către PepsiCo. În anul 2009, Golden Food Snacks a achiziționat mărcile Elmas, cu vânzări de alune și semințe. Compania, cu fabrică la Filipeștii de Pădure, mai desface semințe și sub brandul Deli, ca și fructe deshidratate, chipsuri de cartofi, snacksuri din porumb și pufuleți cu mărcile Kido și Ringos.

De asemenea, firma produce și ambalează pentru vânzările sub mărci private de către mari retaileri precum Carrefour, Cora, Mega Image, Metro, Profi și Real.

Piața obligatară din România s-a dinamizat în ultimii 2-3 ani. Companiile se finanțează prin emisiuni realizate în regim de plasament privat (piața ofertelor fiind costisitoare din punctul de vedere al costurilor și cerințelor de reglementare), iar ulterior instrumentele sunt listate la bursă, unde, deși sunt tranzacționate sporadic, oferă transparență acestora și vizibilitate companiei.

Pe piața secundară reglementată de la BVB sunt listate obligațiuni corporative ale UniCredit Bank, Impact Developer & Contractor, Vrancart Adjud, Imocredit IFN și Banca Transilvania, iar pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO sunt disponibile la tranzacționare titluri obligatare emise de Elefant Online, Good People (deținătorul lanțului Cooperativa Fru Fru), Investia Finance, Superbet Betting & Gaming, Bittnet Systems, Grup Șapte și Idea Bank România.

De asemenea, BT Leasing, parte a grupului financiar Banca Transilvania, vinde pe bursă obligațiuni de 40 milioane euro, operațiune anunțată de Profit.ro.

Recent, și Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, a ajuns pe bursă, cu obligațiuni de 20 milioane euro.

Conform informațiilor Profit.ro, și Vista Leasing România IFN pregătește obligațiuni, de 50 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
golden food snacks