Volumele de la BVB – suficient de mici ca să iasă caimacul la suprafață

Volumele de la BVB – suficient de mici ca să iasă caimacul la suprafață
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 iun 2021

Niciun emitent de la cota Bursei de Valori București nu a depășit reperul unor tranzacții de 4 milioane lei, iar pe locul 2 în clasamentul lichidității s-a situat o acțiune din piața AeRO, compania care deține marca Lăptăria cu Caimac.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ultima sesiune bursieră înainte de minivacanța de Rusalii a fost una marcată de corecții moderate la BVB, pe fondul unui rulaj modest al pieței de acțiuni, de numai 24,73 milioane lei. Cele mai transferate titluri, cele ale Băncii Transilvania (TLV), abia au adunat schimburi însumând 3,89 milioane lei, într-o zi în care cotația a urcat cu 0,90%, până la prețul de 2,7900 lei/acțiune.

Prin contrast, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat 1,23%, până la prețul de 1,7680 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,96 milioane lei. O ajustare ceva mai puternică, -1,43%, până la prețul de 0,4140 lei/acțiune, au avut titlurile OMV Petrom (SNP), cu o activitate sub pragul de 1 milion de lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Sunt mișcări care au fost suficiente pentru a imprima pieței o tendință descedentă: -0,42% pentru indicele compozit BET Plus, -1,32% pentru indicele financiar BET-FI care au închis la nivelul de 51.354,56 puncte, -0,51% pentru indicele energetic BET-NG și -0,42% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 11.608,18, este susținut de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Volumele de la BVB – suficient de mici ca să iasă caimacul la suprafață

Pe contrasens față de acest parcurs, titlurile Transport Trade Services (TTS) au avansat cu 1,53%, până la prețul de 19,95 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,02 milioane lei. Un rulaj apropiat, de 2,07 milioane lei, l-au avut în piața AeRO titlurile Agroserv Măriuța (MILK), compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, care au avut un salt de 5,13%, până la prețul de 61,50 lei/acțiune.

Transferuri apropiate de 1 milion de lei am mai consemnat pe titlurile Nuclearelectrica (SNN), care s-au apreciat cu 0,18%, până la prețul de 27,70 lei/acțiune, pe titlurile Erste Group AG (EBS), care au suferit un recul de 3,89%, și pe titlurile de stat cu scadența în martie 2024 (R2403A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
agroserv mariuta