FOTO Lăptăria cu Caimac intră la cota BVB ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane euro. Planuri de extindere inclusiv la export prin finanțări bursiere

scris 21 mai 2021

Acțiunile Agroserv Măriuța au intrat astăzi la tranzacționare pe piața AeRO la un preț cu aproape o treime mai mare decât în plasamentul privat precursor listării. Compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac este cotată de investitori la o valoare cu de aproape 1,5 ori veniturile.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

După retragerea de la tranzacționare de la BVB a acțiunilor Albalact (ALBZ), compania deținătoare al mărcilor Zuzu și Fulga, delistată de noul acționar majoritar francez în anul 2017, au din nou disponibile în ringul bursier titluri ale unui producător de lactate sub brand propriu.

Imagini pot fi văzute în material și în GALERIA FOTO

Titlurile societății Agroserv Măriuța (MILK), cu o vechime de 26 de ani, dar care a lansat acum mai puțin de 3 ani marca Lăptăria cu Caimac, au fost listate la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București. După primele 2 ore de tranzacționare ale sesiunii de debut, acestea erau cotate la prețul de 59,00 lei/acțiune, cu 31,11% deasupra prețului de 45,00 lei/acțiune al plasamentului privat în valoare de 19,4 milioane lei premergător listării.

Acțiunile Artego explodează la bursă după ce producătorul de cauciuc a raportat un profit net de 3 ori mai mare la T1 CITEȘTE ȘI Acțiunile Artego explodează la bursă după ce producătorul de cauciuc a raportat un profit net de 3 ori mai mare la T1

Prețul respectiv conferă companiei care pentru anul trecut are o pierdere estimată de 2,77 milioane lei o capitalizare de piață de 102,13 milioane lei (20,73 milioane euro), de aproape 1,5 ori veniturile de 69,93 milioane lei estimate pentru 2020 și de 10 ori câștigul pretaxare EBITDA. Proiectată în viitor, acțiunea nu apare scumpă. Cotația este la un indicator P/E de 3 dacă raportăm prețul de debut cu profitul net preconizat la 36,02 milioane lei în anul 2025 conform memorandumului de listare. Aceasta se poate traduce și ca un scepticism al pieței față de realismul proiecțiilor din planul de business.

„Sunt foarte multe companii de producție care au ajuns la profitabilitate optimă abia după 10 ani; în această situație este foarte complicat să finanțezi doar prin bancă și aduci bursa este opțiunea mult mai bună”, explică oțiunea de listare în detrimentul finanțărilor bancare directorul general Adrian Cocan.

„Avem în acest moment 2 proiecte; primul este cel al unei secții de unt și brânză și al 2-lea este cel pe care-l finanțăm prin listarea de acțiuni, respectiv o secție de spălare de sticle șio borcane care să facă parte din sistemul de recuperare și utilizare. Nu am fi putut face toate aceste investiții și nu am fi putut dezvolta aceste proiecte în lipsa bursei și în lipsa încrederii investitorilor.”

Vrancart Adjud și-a triplat profitul net trimestrial CITEȘTE ȘI Vrancart Adjud și-a triplat profitul net trimestrial

Compania va folosi piața de capital pentru runde de finanțare succesive care să îi asigure planul de extindere, spune Daniela Secară, directorul general al BT Capital Partners, casa de brokeraj parte a Grupului Banca Transilvania, care a intermediat aducerea la cota bursei a firmei Agroserv Măriuța care o are ca acționar majoritar pe Oana Mădălina Cocan.

Directorul spune că, în prezent, fabrica este la abia 35% din capacitate și că finanțarea obținută prin bursă permite o continuare agresivă a planului de investiții. Estimările sunt ca, în 2 ani, Lăptăria cu Caimac să obțină venituri de 100 milioane lei, aproximativ egale cu capitalizarea de piață de la intrarea pe bursă.

„Ne dorim foarte tare să ieșim la export”, mai spune Adrian Cocan, care afirmă, însă, că producția va fi realizată în țară fără a exista planuri de investiții în exterior. „România are potențialul de a hrăni o bună parte din Europa și ar trebui să dezvoltăm aici firme și capacități de producție.”

FOTO Lăptăria cu Caimac intră la cota BVB ca o companie cu o valoare de piață de 20 milioane euro. Planuri de extindere inclusiv la export prin finanțări bursiere

viewscnt
Afla mai multe despre
laptaria cu caimac
lapte
iaurt
agroserv mariuta
bvb
aero
bursa
bt caqpital partners