SUA: Inflația a revenit pe creștere, cu câteva zile înainte de reuniunea Fed

SUA: Inflația a revenit pe creștere, cu câteva zile înainte de reuniunea Fed
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2024

Inflația a revenit pe creștere în luna martie în SUA, potrivit indicelui prețurilor de consum PCE urmărit în mod special de Rezerva Federală, și publicat cu câteva zile înainte de următoarea ședință de politică monetară, ceea ce ar urma să îi încurajeze pe oficialii Fed să rămână prudenți înainte de a începe să reducă dobânzile, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform datelor publicate vineri de Departamentul american al Comerțului, rata anuală a inflației în luna martie a accelerat până la 2,7%, de la un nivel de 2,5% în februarie. Analiștii se așteptau la o accelerare până la 2,6%, arată Agerpres.

Doi angajați ai unei bănci, cercetați într-un dosar de fraudă. Unul dintre ei și-a însușit peste 137.000 de euro din contul unui client, fiind ajutat de al doilea CITEȘTE ȘI Doi angajați ai unei bănci, cercetați într-un dosar de fraudă. Unul dintre ei și-a însușit peste 137.000 de euro din contul unui client, fiind ajutat de al doilea

În schimb, de la o lună la alta, inflația a rămas stabilă la 0,3%, așa cum se așteptau analiștii.

De asemenea, inflația de bază, care exclude prețurile volatile precum cele la alimente și energie, a rămas și ea stabilă la 0,3% în martie comparativ cu februarie, și la 2,8% în ritm anual.

Deutsche Bank bifează un profit record, cel mai mare începând din 2013 CITEȘTE ȘI Deutsche Bank bifează un profit record, cel mai mare începând din 2013

Aceste cifre semnalează că "economia continuă să se dezvolte iar inflația este ridicată", a comentat Rubeela Farooqi, economist șef la High Frequency Economics. Indicele de inflație PCE este cel pe care banca centrală americană vrea să îl aducă la 2%. Revenirea pe creștere a inflației în luna martie ar urma să încurajeze oficialii Fed să dea dovadă de prudență și să mențină, "pentru o perioadă mai îndelungată", dobânda de bază la nivelul actual cuprins între 5,25% și 5,50%, cel mai ridicat din ultimii 20 de ani, pentru a evita o nouă explozie a prețurilor, a adăugat economistul.

Comitetul de politică monetară de la Federal Reserve se va reuni marți și miercuri și analiștii vor urmări cu atenție orice posibile indicii cu privire la intențiile Fed. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
inflatie