Tranzacție: Atradius, printre cei mai mari asigurători de credit comercial, intră pe piața recuperărilor de creanțe în România

Tranzacție: Atradius, printre cei mai mari asigurători de credit comercial, intră pe piața recuperărilor de creanțe în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iun 2023

Atradius Collections, divizia de recuperări creanțe a grupului olandez Atradius, printre cei mai mari furnizori de asigurări de credit comercial, prezent și în România, intră pe piața românească de gestionare a creanțelor comerciale, preluând afacerile locale ale slovenilor de la Pro Kolekt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Atradius Collections a semnat un acord privind achiziția grupului sloven Pro Kolekt de la firma de consultanță financiară KF Finance, inclusiv a subsidiarei din România.

Achiziția extinde prezența Atradius în Balcani și va permite companiei să ofere servicii locale de colectare a creanțelor comerciale în Bulgaria, România, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina și Macedonia de Nord.

EXCLUSIV Tranzacție avizată - Austriecii de la VIG preiau Aegon Pensii și intră pe segmentul pensiilor private CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție avizată - Austriecii de la VIG preiau Aegon Pensii și intră pe segmentul pensiilor private

“Acestea sunt piețe în creștere pentru clienții noștri; prin urmare, achiziția permite Atradius să își sprijine clienții în comerțul lor local”, potrivit lui Rudi de Greve, directorul de operațiuni al Atradius Collections.

Grupul Pro Kolekt este lider de piață în Balcani și, pe lângă furnizarea de servicii de colectare a creanțelor, oferă și servicii de informare privind creditele în regiune.

Subsidiara din România, Pro Kolekt Credit Management Services Bucuresti, înființată din 2007, a încheiat anul trecut cu afaceri de 445.478 lei, în creștere de la 375.294 lei în 2021.

Firma a trecut însă pe pierdere, cu un rezultat negativ de 51.494 lei, comparativ cu un câștig de 12.600 lei în 2021.

Cu sediul în Olanda, grupul Atradius furnizează servicii de asigurări de credit comercial, garanții și recuperări creanțe la nivel mondial, fiind prezent în peste 50 de țări.

Grupul și-a deschis birou în România în 2017, operațiune anunțată de Profit.ro.

Atradius s-a numărat printre companiile care au avut de plătit cele mai importante sume către furnizorii Romcab, întrat în insolvență la începutul anului 2017.

Atradius este deținută Grupo Catalana Occidente (GCO), unul dintre cei mai mari asigurători din Spania și printre cele mai importante societăți de asigurare de credit comercial la nivel mondial.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
atradius
pro kolekt
achizitie pro kolekt romania
recuperari creante comerciale
management risc comercial