Atradius, locul 2 la nivel mondial în topul asigurătorilor de credit comercial, intră pe piața din România

Atradius, locul 2 la nivel mondial în topul asigurătorilor de credit comercial, intră pe piața din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2017

Societatea de asigurări de credit comercial Atradius, locul 2 la nivel mondial în topul societăților care oferă acest tip de asigurare, care protejează companiile împotriva pierderilor ce decurg din neplata datoriilor comerciale, a intrat pe piața din România, având sediul în clădirea SkyTower din nordul Capitalei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Atradius își va desfășura activitatea la nivel local prin intermediul unei echipe de vânzări și servicii dedicate clienților, precum și al unei echipe de analiză a riscurilor, care va evalua riscul de neplată al clienților debitori.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

„În prezent, România este una dintre cele mai interesante piețe în curs de dezvoltare din Europa și oferă un potențial ridicat”, a declarat Andreas Tesch, Chief Market Officer în cadrul Atradius. „În acest context, consolidarea prezenței noastre pe această piață reprezintă un pas consecvent în cadrul strategiei noastre de expansiune globală”.

UniCredit îl numește pe Dan Bucșa economist-șef pentru Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI UniCredit îl numește pe Dan Bucșa economist-șef pentru Europa Centrală și de Est

În prezent, piața asigurărilor de credit din România corespunde unui volum de aproximativ 24 milioane euro, iar ultima rată medie de creștere a fost de 10 procente per an. 

„Prin inaugurarea noii noastre sucursale, nu ne rezumăm doar la consolidarea poziției noastre în raport cu companiile românești, ci dispunem și de posibilitatea de a oferi în condiții optimizate, asistență clienților noștri internaționali, în cadrul procesului de expansiune pe această piață”, spune Thomas Langen, Senior Regional Director pentru Germania, Europa Centrală și de Est în cadrul societății Atradius.

Simultan cu sucursala sa din București, societatea de asigurări de credit comercial a inaugurat, la Sofia, și prima sa sucursală din Bulgaria.

Atradius este printre companiile care au de plătit cele mai importante sume către furnizorii Romcab, întrat în insolvență la începutul acestui an.

Atradius furnizează servicii de asigurări de credit comercial, garanții și recuperări creanțe la nivel mondial, fiind prezentă în peste 50 de țări. Atradius are acces la informații de bonitate cu privire la 240 de milioane de firme la nivel mondial. 

Atradius, cu sediul în Olanda și fiind pe piață din 2001, face parte din Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), unul dintre cei mai mari asigurători din Spania și una dintre cele mai importante societăți de asigurare de credit comercial la nivel mondial.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 1,7 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
atradius
asigurari de credit comercial