Ionuț Nica, General Manager Helukabel România: "Anul 2022 ne-a adus o creștere de 42% față de anul anterior, finalizând anul cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro. Privim cu încredere spre viitor, avem un plan pe 5 ani bine stabilit"

Ionuț Nica, General Manager Helukabel România: "Anul 2022 ne-a adus o creștere de 42% față de anul anterior, finalizând anul cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane euro. Privim cu încredere spre viitor, avem un plan pe 5 ani bine stabilit"

Ionuț Nica, General Manager Helukabel România

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 mai 2023

Grupul german Helukabel, producător de cabluri, conductori și accesorii pentru cabluri, prezent în circa 40 de țări cu peste 60 locații de vânzare și de producție, a decis să își extindă activitatea în România la începutul anului 2019, urmare a dezvoltării pieței industriale locale și a cererii în creștere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Helukabel România livrează în prezent cabluri pentru asigurarea mentenanței la peste 250 de fabrici din România și peste 100 de unități de producție.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de circa 5,5 milioane de euro, mai mare cu 42% față de 2021.

Profit.ro: Spuneți-ne mai multe despre grupul din care face parte HELUKABEL ROMÂNIA.

Ionuț Nica, General Manager Helukabel România: HELUKABEL GmbH este un producător german de cabluri, conductori și accesorii pentru cabluri. Cele peste 33.000 de articole stocabile din portofoliul de produse, împreună cu soluțiile pentru cabluri personalizate, permit HELUKABEL să furnizeze sisteme de ultimă oră pentru aplicații industriale, infrastructură, dar și pentru clădiri de birouri. Combinând o gamă vastă de produse, fiind prezenți la nivel global în peste 40 de țări, având peste 60 locații de vânzare și de producție, HELUKABEL este un partener de încredere la nivel global pentru toți utilizatorii de produse și servicii de calitate din domeniul electric.

Din gama de produse HELUKABEL se fac remarcate următoarele:

- Cabluri și conductori industriali

- Cabluri și conductori pentru infrastructură

- Soluții pentru energie regenerabilă

- Soluții pentru aplicații de transport și trafic

- Tehnologie media și evenimente

- Cabluri spiralate și cabluri asamblate

- Accesorii pentru cabluri

Despre HELUKABEL ROMÂNIA: ce tipuri de activități derulați local? Care sunt principalii clienți ai companiei și din ce domenii de activitate vin aceștia?

Analizând și observând continua dezvoltare a pieței industriale din România, dar și numărul mare de cereri din acest domeniu, HELUKABEL a decis să își extindă activitatea pe piața din România la începutul anului 2019. Filiala și depozitul logistic sunt situate în București și dețin o suprafață de peste 600 metri pătrați și o capacitate de depozitare de peste 500 de paleți, având în acest moment peste 5000 de articole de stoc care pot fi livrate în maximum 24 ore oriunde în țară. Stocul a fost atent construit, pe baza unui solid know-how în domeniu, astfel încât cele mai uzuale produse ce sunt solicitate își găsesc locul în depozitul din România. Asemenea unei companii de prestigiu, HELUKABEL ROMÂNIA organizează până la patru transporturi săptămânale, astfel asigurându-se ca, și pentru produsele ce nu sunt stocabile, termenul de livrare să fie cât mai rapid, în vederea satisfacerii comenzilor clienților.

Formată dintr-o echipă dinamică și cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, HELUKABEL ROMÂNIA, parte a grupului HELUKABEL GmbH, promite să vină în întâmpinarea clienților cu soluții complete de cabluri și accesorii, sisteme de ultimă generație pentru aplicații industriale, de infrastructură, dar și pentru clădiri de birouri.

În prezent livrăm cabluri pentru asigurarea mentenanței la peste 250 de fabrici din România și peste 100 de unități de producție.

În decursul celor 4 ani am livrat cabluri și accesorii pentru cabluri la peste 300 de proiecte importante situate pe teritoriul României.

Unul dintre aceste proiecte importante a fost de exemplu platforma Ana din Marea Neagră, dezvoltat de Black Sea Oil &Gas, unde Helukabel a livrat cabluri custumizate pentru industria Oil&Gas.

Anul acesta Helukabel România a semnat un parteneriat cu Ultragreens, prin care vom livra cablurile pentru cea mai mare seră verticală din România.

Cum a evoluat cererea în ultimii ani, dat fiind contextul economic dificil, și ce estimări aveți pentru perioada următoare?

Ultimii ani s-au dovedit a fi plini de provocări interesante, fapt ce ne-a motivat și mai mult în scopul atingerii obiectivelor companiei. Am fost în permanență în contact cu toți colaboratorii noștri și am încercat să găsim cele mai bune soluții pentru ambele părți, astfel încât preconizările economice anticipate de specialiști să fie evitate.

În acest sens, am investit în stocuri de marfă, majoritatea produselor ce au avut rulaj ridicat de la începutul activității noastre fiind stocabile în depozitul din România. Astfel, am reușit să oferim partenerilor noștri continuitate în desfășurarea activităților, prin livrări rapide.

Dornici de reușită în relația cu partenerii noștri de afaceri, privim cu încredere spre viitor, chiar dacă predicțiile specialiștilor sunt în continuare sceptice. Avem un plan bine stabilit ce ne oferă încredere in parcursul nostru spre obiectivele principale.

Ce planuri de dezvoltare aveți? Includ ele o dezvoltare organică sau vizați și achiziții? Ce cifră de afaceri și profit a avut compania anul trecut și care sunt previziunile pentru acest an?

De la înființarea filialei Helukabel în România, ne-am propus o creștere organică, sănătoasă în conformitate cu realitățile economice din România. An de an, grupul Helukabel a făcut achizitii de noi fabrici (2022- SANGEL® Systemtechnik GmbH-Producător de cabluri premufate, EKD Systems GmbH-Producator de lanțuri port-cabluri) și nu excludem achiziția unei fabrici din România în viitor.

În cadrul companiei noastre planul de dezvoltare este elaborat pe minimum 5 ani, plan în care avem trasate obiectivele pe care trebuie să ne focusam.

Anul 2022 ne-a adus o creștere de 42% față de anul anterior, Helukabel România finalizând anul cu o cifră de afaceri de apoximativ 5,5 milioane euro.

Succesul Helukabel - oamenii săi

Mă mândresc cu faptul că Helukabel România are o echipă formată din 11 oameni, fiecare cu o vastă experientă în domeniul cablurilor speciale, oameni pregatiți și instruiți să trateze cu maxim profesionalism orice situație, cei mai profesioniști din domeniul cablurilor speciale.

Misiunea noastră este aceea de a veni în ajutorul clienților noștri și de a le satisface cerințele pe deplin, prin calitatea și ușurința utilizării produselor noastre, cât și prin rezistența în timp a lucrărilor efectuate cu acestea. Experiența, profesionalismul, seriozitatea, promptitudinea și managementul eficient se regăsesc în fiecare din angajații noștri și se reflectă în întreaga activitate a HELUKABEL ROMÂNIA – începând cu identificarea potențialilor clienți, suportul tehnic oferit și până la distribuția produselor în țară și procesul post-vânzare. Succesul HELUKABEL se datorează tuturor acestor oameni.

Care este principalul obiectiv de business al anului pentru HELUKABEL ROMÂNIA? Dar principala provocare?

Fiind o companie producătoare de cabluri si accesorii de cabluri la nivel global, principala activitate este aceea de a furniza produse si servicii de calitate pentru toate ramurile de industrie. Totodată oferim soluții tehnice și de specialitate la solicitările colaboratorilor noștri și suntem în permanență deschiși la noi provocări.

Care este principalul dvs obiectiv al mandatului la conducerea HELUKABEL ROMÂNIA și cum poate fi el concretizat?

Principalul meu obiectiv este ca Helukabel România sa fie principalul furnizor de cabluri speciale pentru industrie, infrastructură, energie regenerabilă, transport și trafic, media și evenimente.

Pentru viitor, obiectivul meu este să folosim experiența acumulată și valorile ce ne definesc în menținerea relațiilor cu partenerii actuali, cât și în dezvoltarea de noi parteneriate consolidate în timp. Prin echipa cu pregătire profesională solidă și cu mulți ani de experiență în domeniul cablurilor și accesoriilor pentru cabluri, susținem tehnic și comercial nevoia de dezvoltare a clienților, filosofia noastră de business fiind una axată pe câștigul reciproc (win-win) și a relațiilor îndelungate bazate pe încredere.

HELUKABEL ROMÂNIA vine în întâmpinarea clienților cu o abordare deschisă și orientată către nevoile acestora, cu produse inovatoare de ultimă generație, cu soluții complexe, răspunsuri prompte, rapiditate în livrări, comunicare și relaționare deschisă și transparență din punct de vedere comercial cu colaboratorii, training-uri și prezentări de calitate pentru clienți, disponibilitatea în livrări oriunde în lume; toate acesta fac diferența dintre HELUKABEL ROMÂNIA și concurenții săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
helukabel
cabluri