Povești cu Profit

Indicele BET de la BVB, pentru prima dată peste reperul de 9.000 de puncte de la prăbușirea bursieră din luna martie

Indicele BET de la BVB, pentru prima dată peste reperul de 9.000 de puncte de la prăbușirea bursieră din luna martie

astăzi, 22:25

În contextul unui avans cu aproape jumătate de procent, bursa românească bate un nou record post-COVID. Volumele sunt, însă, slabe.

 • Persoanele care vin din anumite țări în România nu vor mai fi obligate la măsura izolării la domiciliu
  Persoanele care vin din anumite țări în România nu vor mai fi obligate la măsura izolării la domiciliu
  astăzi, 21:42

  Guvernul a decis, ca punctual, în fiuncție de evoluția situației epidemiologice, pentru unele țări de proveniență cetățenii care intră în România să nu mai fie obligați la măsura izolării la domiciliu.

 • DECIZIE Este permis accesul pe plajă și fără șezlonguri, dar cu distanțare socială
  DECIZIE Este permis accesul pe plajă și fără șezlonguri, dar cu distanțare socială
  astăzi, 21:20

  Guvernul a modificat, joi, normele impuse în starea de alertă, astfel încât să permită accesul liber pe plajă în proporție de 30% pentru persoanele care nu folosesc șezlonguri.

 • ULTIMA ORĂ Crește garantarea de stat a creditelor pentru marile companii. O nouă categorie de companii, printre beneficiari
  ULTIMA ORĂ Crește garantarea de stat a creditelor pentru marile companii. O nouă categorie de companii, printre beneficiari
  astăzi, 21:04

  Guvernul va garanta până la 90% din creditele de investiții sau de capital pentru companiile mari afectate de pandemia de coronavirus, conform memorandumului aprobat joi de Guvern privind programul de susținere a companiilor mari. Anterior, ministrul Finanțelor anunțase că garantarea de către stat va fi de maximum 80%. În program vor fi incluse și companiile care nu au cifra de afaceri de peste 20 milioane lei, dar au peste 250 de angajați.

 • România - parc auto învechit. 78,6% din vehicule au o vechime de peste 10 ani
  România - parc auto învechit. 78,6% din vehicule au o vechime de peste 10 ani
  astăzi, 20:00

  Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulație, în evidențele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor la 31 decembrie 2019, a fost de 8.749.390 vehicule, din care 78,1% aparțineau persoanelor fizice, potrivit unei cercetări a Institutului Național de Statistică (INS).

 • IMM Invest, ultimele date: Au fost aprobate peste 3.000 de finanțări. Plafonul consumat se apropie de 2,5 miliarde lei
  IMM Invest, ultimele date: Au fost aprobate peste 3.000 de finanțări. Plafonul consumat se apropie de 2,5 miliarde lei
  astăzi, 18:32

  Până la această dată, 3.083 de firme au obținut finanțare, atât de la banci, cât și de la Fondul de Garantare, în cadrul programului IMM Invest. Totodată, plafonul consumat din program a ajuns la 2,45 miliarde lei.

 • Guvernul începe luna cu împrumuturi de 2,2 miliarde de lei de la bănci
  Guvernul începe luna cu împrumuturi de 2,2 miliarde de lei de la bănci
  astăzi, 18:21

  Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat circa 2,2 miliarde de lei prin două emisiuni de obligațiuni de stat peste prospectul inițial. Cererea din partea băncilor a fost ridicată și randamentele sunt în ușoară scădere.

 • România, a doua mare scădere a comerțului cu amănuntul din UE
  România, a doua mare scădere a comerțului cu amănuntul din UE
  astăzi, 17:38

  România a avut, în aprilie, a doua mare scădere în ritm lunar a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat.

 • Clienții băncilor pentru locuințe nu mai au mult de așteptat: A fost avizat noul proiect pentru exonerarea de restituirea primelor de stat
  Clienții băncilor pentru locuințe nu mai au mult de așteptat: A fost avizat noul proiect pentru exonerarea de restituirea primelor de stat
  astăzi, 17:00

  Chiar cu o zi înainte ca Guvernul Orban să amâne un proiect de ordonanță de urgență care ar fi exonerat peste 700.000 de români de la restituirea la buget a primelor de stat încasate în trecut în sistemul Bauspar, liderii grupurilor de deputații au inițiat un proiect de lege cu aceleași prevederi. Proiectul este semnat de liderul de grup PSD, Alfred Simonis, liderul de grup PNL, Florin Roman, președintele Pro România, Victor Ponta, liderul de grup PMP, Marius Pașcan, liderul grupului minorităților, Varujan Pambuccian, și de viceliderul de grup UDMR Szabó Ödön. După ce a fost adoptat tacit în luna mai de Senat, acum proiectul a fost avizat, fără modificări de fond, de către deputații din comisia de buget și finanțe a Camerei Deputaților, care urmează să-i acorde votul final în perioada următoare.

 • După interzicerea socializării la pescuit, Ministrul Agriculturii anunță noi reguli
  După interzicerea socializării la pescuit, Ministrul Agriculturii anunță noi reguli
  astăzi, 16:49

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pregătit un nou ordin privind practicarea pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19, ordin care îl va modifica pe cel emis cu câteva zile în urmă și ale cărui prevederi au generat controverse. Conform anunțului făcut joi de ministrul Agriculturii Adrian Oros, au fost eliminate obligativitatea ca administratorii locurilor de pescuit să impună interzicea socializării, precum și obligativitatea purtării măștii.