Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut după lansarea chatbotului său Bard în Europa și Brazilia

Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut după lansarea chatbotului său Bard în Europa și Brazilia
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut joi cu 4,9%, cel mai mult de la începutul lunii februarie, după lansarea chatbotului său de inteligență artificială Bard în Europa și Brazilia, atenuând îngrijorările legate de problemele de reglementare din străinătate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile au atins, de asemenea, în timpul tranzacțiilor, cel mai înalt nivel atins de la jumătatea lunii iunie, scrie News.ro.

VIDEO Chinezii de la Honor lansează cel mai subțire smartphone pliabil CITEȘTE ȘI VIDEO Chinezii de la Honor lansează cel mai subțire smartphone pliabil

Titlurile Alphabet au depășit evoluția generală a pieței, indicele S&P 500 având o creștere cu circa 0,6%, stimulată de datele care arată semne de încetinire a inflației.

Lansarea Bard în Uniunea Europeană a fost oprită până acum de autoritățile de reglementare a confidențialității din regiune, dar Google a spus că s-a întâlnit cu reprezentanți ai acestora, pentru a-i asigura cu privire la aspectele legate de transparență, alegere și control.

Danni Hewson, șeful analizei financiare la firma de investiții AJ Bell, a atribuit creșterea de joi a acțiunilor lansării în Europa și Brazilia și expansiunii Bard în noi limbi.

"Au existat unele îngrijorări cu privire la date, la confidențialitate. În mod clar, au reușit să liniștească autoritățile de reglementare europene cu privire la aceste probleme, ceea ce doar deschide calea pentru un avantaj suplimentar", a spus Hewson.

Art Hogan, strateg-șef de piață la B Riley Wealth, a atribuit, de asemenea, creșterea de joi a acțiunilor Alphabet lansării Bard în Europa și Brazilia, despre care el a spus că ”marchează cea mai semnificativă expansiune a produsului de la lansarea în februarie și îl pune în față cu Microsoft, susținătorul rivalului AI ChatGPT.

Acțiunile Microsoft au crescut joi  cu 1,1%.

Elon Musk lansează xAI, o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI Elon Musk lansează xAI, o nouă companie în domeniul inteligenței artificiale

Acțiunile Alphabet, care au cunoscut din februarie o creștere uriașă datorită entuziasmului investitorilor în ceea ce privește inteligența artificială generativă, au avansat cu aproximativ 41% până acum în acest an.

Acțiunile Microsoft au crescut cu 42% până acum în 2023.

Tot joi, TD Cowen și-a ridicat prețul țintă pentru acțiunile Alphabet la 140 dolari, de la 130 de dolari, invocând așteptările unei creșteri mai bune în activitatea sa de căutare.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google