Apple ar putea implementa suportul RCS în toamnă

Apple ar putea implementa suportul RCS în toamnă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 apr 2024

iMessage ar urma să devină compatibil cu protocolul RCS după trecerea la iOS 18, anunță nu Apple, ci Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-o pagină nouă de suport dedicată aplicației Google Messages, gigantul american scrie negru pe alb că suportul RCS (Rich Communication Services )va fi disponibil pe iPhone din toamnă.

Promovat de Google cu insistență de mulți ani, RCS este un protocol de comunicare ce permite trimiterea de mesaje care includ elemente suplimentare, inclusiv imagini și video, fiind considerat urmașul bătrânului SMS.

Google va distruge datele de navigare pentru a soluționa un proces privind confidențialitatea. Compania ar fi urmărit în secret utilizatorii care credeau că navighează în mod privat CITEȘTE ȘI Google va distruge datele de navigare pentru a soluționa un proces privind confidențialitatea. Compania ar fi urmărit în secret utilizatorii care credeau că navighează în mod privat

Google a implementat deja suportul RCS în aplicația sa de comunicare, Messages, preinstalată pe smartphone-urile cu Android, și ar vrea ca și Apple să facă același lucru.

Conform celor de la Google, Apple va anunța suportul pentru RCS în toamnă, iar acesta ar urma să ofere o experiență mai bună utilizatorilor decât vechiul SMS.

În esență, introducerea protonului RCS pe iPhone va însemna că utilizatorii acestuia vor putea schimba mesaje care să includă și elemente multimedia de rezoluție mare cu utilizatorii smartphone-urilor cu Android.

Apple a anunțat în noiembrie că lucrează la integrarea protocolului RCS, dar nu a oferit atunci o dată pentru lansarea efectivă a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
rcs
ios