Apple, dată în judecată pentru încălcarea unor brevete legate de Force Touch și 3D Touch

Apple, dată în judecată pentru încălcarea unor brevete legate de Force Touch și 3D Touch
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 feb 2016

Gigantul american Apple a fost dat în judecată de Immersion, o companie americană care dezvoltă tehnologie haptică (tactilă), pentru încălcarea unor brevete legate de funcțiile Force Touch și 3D Touch, implementate pe Apple Watch și cele mai recente modele de iPhone, transmite Re/Code.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Funcția Force Touch de pe ceasul Apple și 3D Touch, versiunea pentru mobil a acesteia, disponibilă pe iPhone 6s și iPhone 6s Plus, identifică intensitatea atingerii, permițând utilizatorului să aleagă între multiple aplicații.

"Deși suntem bucuroși să vedem că alți jucători din industrie apreciaza tehnologia haptică și o utilizează pe dispozitivele lor, este important să ne protejăm afacerea împotriva încălcării dreptului de propietate intelectuală. Immersion a lucrat din greu timp de 20 de ani pentru a dezvolta tehnologii care permit experiențe digitale realiste. Tehnologia tactilă umanizează lumea digitală", a spus Victor Viegas, CEO-ul Immersion.

Facebook Messenger va oferi suport pentru SMS-uri și conturi multiple CITEȘTE ȘI Facebook Messenger va oferi suport pentru SMS-uri și conturi multiple

Nu este prima dată când Apple este dată în judecată pentru tehnologiile utilizate pe dispozitivele sale.

Spre exemplu, o instanță din SUA a stabilit recent că Apple trebuie să plătească despăgubiri de 625 de milioane de dolari companiei americane VirnetX pentru încălcarea unor brevete legate de anumite tehnologii folosite de aplicații ca FaceTime sau iMessenger. În trecut, VirnetX, specializată în deținerea și valorificarea de brevete, a dat în judecată și alte companii, precum Cisco Systems, Avaya si Siemens Enterprise Communications. VirnetX deține circa 80 de brevete, în timp ce alte 100 sunt în curs de înregistrare, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
brevet
proces
force touch
3d touch
iphone