Apple pregătește lansarea unei căști de realitate augmentată pentru 2020

Apple pregătește lansarea unei căști de realitate augmentată pentru 2020
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 nov 2017

Apple lucrează la o cască de realitate augmentată care ar trebui finalizată până în 2019 și lansată pe piață în 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Interesul arătat de Apple, în primul prin vocea șefului companiei, Tim Cook, care a spus în mai multe rânduri că realitatea augmentată va schimba felul în care folosim tehnologia, se va concretiza într-o pereche de căști care va reprezenta viitorul mare pariu Apple, după iPhone și iPad.

Conform unei informații vehiculate de publicația americană Bloomberg, Apple lucrează în prezent la o cască de realitate augmentată care are propriul ecran și chipset, precum și un sistem de operare numit în interiorul companiei rOS.

Inginerii Apple încearcă mai multe feluri în care utilizatorii ar putea interacționa cu funcțiile căștii de realitate augmentată. Printre acestea se numără comenzile vocale, gesturile realizate cu capul și panourile touch.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În cadrul procesului de dezvoltare, inginerii Apple experimentează și cu diverse tipuri de aplicații pentru viitoarea cască de realitate augmentată, precum cartografiere, întâlniri virtuale și diverse forme de comunicare.

Apple pregătește lansarea unei căști de realitate augmentată pentru 2020

Informația vine după ce anul acesta Apple a dobândit un brevet exact pentru o pereche de căști de realitate augmentată. Tot anul acesta, Apple a lansat iOS 11, prima versiune a sistemului de operare pentru iPhone și iPad care include suportul software pentru aplicații și jocuri din sfera realității augmentate.

O cască de realitate augmentată poate suprapune un strat de informații și imagini virtuale peste planul real, având numeroase domenii de aplicare, atât pentru end-user, cât și pentru business.

viewscnt
Afla mai multe despre
realitate augmentată
apple