Bluesky își deschide porțile pentru șefii de state

Bluesky își deschide porțile pentru șefii de state
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 apr 2024

Bluesky, rețeaua socială fondată de Jack Dorsey, după ce a plecat de la Twitter, permite acum șefilor de state să-și creeze conturi oficiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La două luni după ce a renunțat la sistemul de invitații și a permis accesul liber al utilizatorilor, Bluesky anunță renunțarea la regula prin care președinții de țări nu aveau voie să o folosească.

În locul unei creșteri rapide, cum a fost cazul Threads, Bluesky a preferat să o ia ușor și să nu permită o creștere mai mare a numărului de utilizatori decât îi permite infrastructura.

Meta testează noi funcții de AI în Instagram și WhatsApp CITEȘTE ȘI Meta testează noi funcții de AI în Instagram și WhatsApp

Pe măsură ce și-a extins infrastructura, Bluesky a dat voie mai multor utilizatori să-și facă cont, iar în luna februarie a renunța la sistemul de acces pe bază de invitație.

Tot din același principiu Bluesky nu a permis, până acum, accesul șefilor de state. Compania a preferat să-și pună la punct sistemul de moderare, înainte de a da liber discursurilor politice ținute de personaje de rang înalt, precum președinții de țări.

Bluesky are un sistem unic de moderare, în care aceasta este realizată chiar de utilizatori, care își pot construi, în acest sens, propriile filtre.

Cu aceeași ocazie, Bluesky aduce și două funcții noi - posibilitatea folosirii hashtag-urilor în paginile de profil și opțiunea trimiterii unui link în urma apărării prelungi a acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
bluesky
șefi de state