Cisco a lansat în România o rețea care detectează atacurile informatice în traficul criptat

Cisco a lansat în România o rețea care detectează atacurile informatice în traficul criptat
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2017

Furnizorul de soluții software Cisco a anunțat vineri lansarea în România a unui nou tip de rețea, care poate recunoaște atacurile informatice în traficul criptat, soluție adresată companiilor în contextul creșterii numărului de atacuri informatice de tip ransomware.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna mai a avut loc unul dintre cele mai mari atacuri informatice din istorie, după ce un ransomware - WannaCry - s-a răspândit în întreaga lume, a blocat computere și a cerut o răscumpărare în schimbul deblocării acestora. Hackeri din Coreea de Nord s-ar fi aflat în spatele atacului care a paralizat părți ale Sistemului Național britanic de Sănătate (NHS) și alte organizații din întreaga lume, au declarat recent oficiali britanici din cadrul serviciilor de securitate, potrivit BBC News, scrie News.ro.

Lansarea Cisco se înscrie în planul companiei de a crea un sistem intuitiv care anticipează acțiunile, blochează amenințările de securitate și continuă să evolueze și să învețe, potrivit reprezentanților companiei.

O companie de IT din Cluj oferă soluții IT americanilor care produc avioanele de luptă F-16 și F-35 CITEȘTE ȘI O companie de IT din Cluj oferă soluții IT americanilor care produc avioanele de luptă F-16 și F-35

„Rețeaua își consolidează poziția esențială pentru succesul afacerilor, în conditiile în care cerintele legate de performanțele și capabilitățile acesteia au crescut la un nivel fără precedent. (...) o rețea intuitivă, capabilă să analizeze contextul de funcționare și să se adapteze (...)”, a declarat directorul general al Cisco România, Dorin Pena.

În urma analizei inițiale a testelor de teren efectuate de clienți și a testelor interne, potrivit Cisco, s-a evidențiat o reducere a timpului de furnizare a serviciilor în rețea de 67%, o îmbunătățire a soluționărilor de probleme cu 80%, reducerea cu 48% a impactului de pe urma unei breșe de securitate și economii de exploatare de 61%.

Potrivit Cisco, companiile din prezent își administrează rețelele prin procese IT tradiționale, dar care nu sunt adaptate noii ere digitale. Astfel, potrivit reprezentanților companiei, soluția Encrypted Traffic Analytics, care va fi disponibilă din septembrie, utilizează informațiile cibernetice pentru a detecta semnăturile de atac cunoscute chiar și în traficul criptat, fără decriptarea acestuia, menținând securitatea în paralel cu menținerea confidențialității.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco
trafic criptat