Cisco va concedia mii de angajați

Cisco va concedia mii de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2024

Gigantul de rețele Cisco intenționează să-și restructureze afacerea, ceea ce va include concedierea a mii de angajați, deoarece încearcă să se concentreze pe zonele de afaceri cu creștere mare, potrivit unui număr de trei surse familiare cu problema, citate de Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania cu sediul în San Jose, California, avea un număr total de angajați de 84.900 în anul fiscal 2023, potrivit site-ului său.

Președinta Ungariei a demisionat CITEȘTE ȘI Președinta Ungariei a demisionat

Compania încă decide cu privire la numărul total de angajați care vor fi afectați de disponibilizări, a spus o persoană. Un anunț ar putea veni încă de săptămâna viitoare, în timp ce compania se pregătește pentru apelul de venituri din 14 februarie.

În noiembrie 2022, Cisco a anunțat, în timpul unui apel pentru venituri, o restructurare care a afectat aproximativ 5% din forța de muncă, ceea ce a dus la plata unor indemnizații și alte cheltuieli de 600 de milioane de dolari.

Cisco a refuzat să comenteze.

Un consilier al lui Zelenski cere un audit al forțelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, după demiterea lui Zalujni CITEȘTE ȘI Un consilier al lui Zelenski cere un audit al forțelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, după demiterea lui Zalujni

Măsurile ar avea loc într-un moment în care companiile de tehnologie, inclusiv producătorii de echipamente de telecomunicații Nokia și Ericsson, au desființat mii de locuri de muncă anul trecut, în încercarea de a reduce costurile.

Mai multe firme tehnologice mari, cum ar fi Amazon, Alphabet și Microsoft au implementat disponibilizări în ultimele săptămâni.

Cisco și-a redus previziunile privind veniturile și profitul pentru întregul an, în apelul său anterior privind veniturile, în semn că cererea pentru echipamentele sale de rețea încetinește.

Studiu: Lupii mutanți de la Cernobîl par să fi dezvoltat rezistență la cancer CITEȘTE ȘI Studiu: Lupii mutanți de la Cernobîl par să fi dezvoltat rezistență la cancer

Compania a pus slăbiciunea pe seama încetinirii comenzilor în primul trimestru, spunând că ”clienții sunt în prezent concentrați pe instalarea și implementarea produselor în mediile lor”.

În ultimii ani, compania s-a confruntat cu problemele lanțului de aprovizionare și cu o încetinire a cererii post-pandemie, ceea ce i-a grăbit dezvoltarea ofertelor de software precum securitatea cibernetică.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco concedieri
cisco restructurare