Comisia Europeană a decis: Compania Apple nu este nevoită să deschidă accesul la serviciul iMessage în UE

Comisia Europeană a decis: Compania Apple nu este nevoită să deschidă accesul la serviciul iMessage în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2024

Apple nu este un „controlor al fluxului de informație” pentru serviciul de mesagerie instantă iMessage, potrivit prevederilor Actului legislativ privind piața digitală (Digital Markets Act / DMA), iar compania nu este nevoită să deschidă accesul la platformă pentru alți producători de dispozitive mobile sau platforme rivale, a decis Comisia Europeană (CE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceeași decizie a fost luată de CE în ceea ce privește browserul Edge dezvoltat de Microsoft și motorul de căutare Bing, al aceleiași companii, arată G4Media.ro.

Revolut lansează în premieră servicii de telefonie. Cum va funcționa CITEȘTE ȘI Revolut lansează în premieră servicii de telefonie. Cum va funcționa

„În urma unei evaluări amănunțite a tuturor argumentelor, luând în considerare contribuțiile relevante ale părților interesate și după audierea Comitetului consultativ pentru piețele digitale, Comisia a constatat că iMessage, Bing, Edge și Microsoft Advertising nu se califică drept controlori ai fluxului de informație”, a transmis organul executiv al Uniunii Europene, într-un comunicat.

În urma deciziei CE, care a fost luată după cinci luni de investigații, Apple nu va trebui să facă iMessage interoperabil cu alte platforme similare. Serviciul are peste 1,3 miliarde de utilizatori activi în întreaga lume.

Legislația DMA a determinat Apple să anunțe, recent, că le va permite utilizatorilor de iPhone din UE să descarce aplicații din magazine și surse alternative, nu doar din App Store. Totodată, gigantul american le va permite accesul în magazinul său virtual serviciilor de streaming de jocuri video precum Nvidia GeForce Now sau Xbox Cloud Streaming.

Prevederile DMA intră în vigoare pe 7 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
imessage