Congresul SUA repune pe tapet interzicerea TikTok

Congresul SUA repune pe tapet interzicerea TikTok
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2024

Camera Reprezentanților a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în țară dacă rețeaua socială nu taie legăturile cu compania-mamă ByteDance și în plan mai larg cu China, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsura este prevăzută într-o serie de texte menite să deblocheze fondurile pentru Israel, Taiwan și Ucraina, ceea ce ar putea facilita votarea ei în cele două camere ale Congresului, arată Agerpres.

Google, dată în judecată de medici și dentiști CITEȘTE ȘI Google, dată în judecată de medici și dentiști

Propunerea de lege ar obliga ByteDance, societatea-mamă a TikTok, să vândă aplicația în termen de câteva luni, în caz contrar ea fiind exclusă din magazinele de aplicații ale Apple și Google în SUA.

Ea i-ar da de asemenea președintelui american puterea de a desemna alte aplicații drept o amenințare pentru securitatea națională, dacă acestea sunt controlate de țări considerate ostile SUA.

VIDEOFOTO Start la un nou pasaj rutier pe DN1 CITEȘTE ȘI VIDEOFOTO Start la un nou pasaj rutier pe DN1

TikTok se află de mai multe luni în colimatorul autorităților americane, numeroși responsabili estimând că platforma de videoclipuri scurte de divertisment permite Beijingului să-i spioneze și să-i manipuleze pe cei 170 de milioane de utilizatori au săi din SUA.

Președintele Joe Biden și-a reiterat „îngrijorările” cu privire la TikTok în timpul unei convorbiri cu omologul chinez Xi Jinping, la începutul lui aprilie.

VIDEO Vechea clădire istorică a bursei de valori din Copenhaga, cuprinsă de flăcări, s-a prăbușit CITEȘTE ȘI VIDEO Vechea clădire istorică a bursei de valori din Copenhaga, cuprinsă de flăcări, s-a prăbușit

Camera Reprezentanților a adoptat deja, cu majoritate covârșitoare de voturi, în luna martie, un proiect de lege care acorda proprietarului chinez al platformei TikTok, ByteDance, un termen de șase luni pentru a ceda acțiunile platformei cu 170 de milioane de utilizatori americani, în caz de neconformare urmând să se confrunte cu o interdicție. Legea însă a fost oprită în Senat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
tiktok