Date personale ale unor vedete de pe Instagram, lăsate nesupravegheate în mediul online

Date personale ale unor vedete de pe Instagram, lăsate nesupravegheate în mediul online
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2019

O bază de date nesecurizată conținând informații personale a milioane de ''influenceri'' - persoane active pe rețelele de socializare care pot influența anumite decizii ale celorlalți utilizatori - a fost descoperită online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Baza de date era stocată pe un server și nu era protejată prin parolă, devenind astfel vulnerabilă și ușor de accesat, scrie Agerpres.

Autentificarea în doi pași este cea mai eficientă măsură împotriva majorității atacurilor cibernetice CITEȘTE ȘI Autentificarea în doi pași este cea mai eficientă măsură împotriva majorității atacurilor cibernetice

Conform site-ului american TechCrunch, primul care a raportat acest incident, baza de date conținea peste 49 de milioane de înregistrări, inclusiv informații de contact personale, precum adresele de e-mail și numerele de telefon ale proprietarilor unor conturi de Instagram.

Potrivit raportului, majoritatea conturilor aparțineau unor ''influenceri'', vedete și branduri, iar indiciile conduc spre o companie de marketing din India, numită Chtrbox.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram