Dell profită de popularitatea AI. Creștere pe bursă până la niveluri record

Dell profită de popularitatea AI. Creștere pe bursă până la niveluri record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 mar 2024
Acțiunile companiei de calculatoare Dell au crescut cu peste 60% de la începutul anului, în contextul în care compania profită de popularitatea tot mai mare a inteligenței artificiale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Recent, acțiunile au atins și un nou record, după ce compania a raportat rezultatele financiare finalizate pentru anul fiscal 2023/2024. 
Produsul Intern Brut în trimestrul IV 2023 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul III 2023. Economia României a crescut, în termeni reali, cu 2,1%, în anul 2023 CITEȘTE ȘI Produsul Intern Brut în trimestrul IV 2023 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul III 2023. Economia României a crescut, în termeni reali, cu 2,1%, în anul 2023

Anul fiscal al Dell s-a încheiat pe 2 februarie, iar rezultatele principale, luate izolat, nu au fost neapărat grozave. Profitul net al companiei a scăzut cu 14% de la an la an, iar venitul operațional a scăzut cu 10%,  la 5,2 miliarde de dolari. Dar cifrele principale nu spun întreaga poveste.

În realitate, Dell a generat mai multe venituri în trimestrul al patrulea decât anticipa Wall Street, deoarece beneficiază de interesul tot mai mare pentru inteligența artificială (AI). Compania oferă servere AI, dar cererea depășește oferta.
 
În al patrulea trimestru fiscal, comenzile de servere AI ale Dell au crescut cu 40% față de al treilea trimestru fiscal, iar portofoliul său pentru aceste produse a ajuns la 2,9 miliarde de dolari. 
Reacția Meta, după ce serviciile Facebook, Messenger, Instagram și Threads au căzut CITEȘTE ȘI Reacția Meta, după ce serviciile Facebook, Messenger, Instagram și Threads au căzut

În aceste condiții, acțiunile au crescut cu peste 30% într-o singură zi, după raportare. Tot atunci au atins un nou record, de la care au coborât ușor în ultimele zile.

Pentru noul an fiscal, conducerea Dell este optimistă că va crește din nou. Interesul pentru inteligența artificială va stimula cererea pentru servere și pentru produsele sale de stocare a datelor. În ceea ce privește divizia de PC-uri, cererea este ciclică din punct de vedere istoric. Și se pare că aceste cicluri indică o creștere în curând. Toate acestea sunt de bun augur pentru o creștere a cifrei de afaceri și a rezultatelor.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
dell technologies
dell
actiuni dell
ai
servere ai
inteligenta artificiala