Descărcarea aplicațiilor TikTok și WeChat, blocată în SUA începând de duminică

Descărcarea aplicațiilor TikTok și WeChat, blocată în SUA începând de duminică
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2020

Descărcarea aplicațiilor chineze TikTok și WeChat va fi blocată în Statele Unite începând de duminică, a anunțat vineri Departamentul pentru Comerț, citat de NBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pltformelor mobile le va fi interzis să distribuie aplicațiile, astfel că nu vor putea fi efectuate noi descărcări.

TikTok va continua să funcționeze pentru cel puțin câteva săptămâni. Departamentul de Comerț a transmis că serviciile cruciale pe care se bazează TikTok, precum găzduire și tranzit, nu vor fi interzise până pe 12 noiembrie, după alegerile prezidențiale din SUA, scrie News.ro.

Companiile își pot gestiona paginile și profilurile de Facebook, Instagram și Messenger într-un singur loc CITEȘTE ȘI Companiile își pot gestiona paginile și profilurile de Facebook, Instagram și Messenger într-un singur loc

WeChat, în schimb, va fi interzisă deplin începând de duminică.

Anunțul oferă TikTok un răgaz, având în vedere că ByteDance, compania-mamă, se află încă în negocieri cu Oracle, consorțiul american ce dorește preluarea ei.

TikTok va deveni, astfel, companie globală, bazată în SUA, iar Oracle va fi responsabilă de operațiunile ei în Statele Unite și gestionarea datelor utilizatorilor, potrivit unor surse.

Acest acord va avea nevoie de aprobarea lui Trump și a autorităților chineze.

Aceste două aplicații au fost subiectul unui ordin executiv emis de Donald Trump în luna august, în care președintele susține că ele reprezintă o amenințare la securitatea națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
wechat