Donald Trump își îndeamnă adepții să susțină aplicația de social media Truth Social, pe fondul declinului acțiunilor acesteia

Donald Trump își îndeamnă adepții să susțină aplicația de social media Truth Social, pe fondul declinului acțiunilor acesteia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Donald Trump și-a îndemnat adepții să-i susțină aplicația de social media Truth Social, deoarece acțiunile companiei-mamă au continuat să scadă, coborând sub 30 de dolari pe unitate, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o postare făcută pe acea aplicație, Trump a spus că crede că Truth Social întruchipează ”mișcarea” politică din spatele sloganului său de campanie prezidențială ”Make America Great Again”, adăugând că ”arată spiritul și dragostea țării noastre”, scrie News.ro.

Google mai închide un serviciu CITEȘTE ȘI Google mai închide un serviciu

”Dacă oamenii cred în a pune America pe primul loc și vor să facă America din nou mare, atunci să susțină Truth Social. Vom fi vocea voastră ca niciodată înainte, iar țara noastră are nevoie de o voce reală, pentru că suntem în declin și trebuie să aducem America la măreție”, a scris Trump.

Nu este clar dacă Trump își îndeamnă susținătorii să folosească aplicația sau să cumpere acțiuni la Trump Media & Technology Group , ale cărei acțiuni au debutat la bursa Nasdaq luna trecută.

Acțiunile companiei care deține aplicația de socializare, care se tranzacționează sub simbolul DJT, au crescut cu peste 50% la debutul lor din 26 martie, dar au scăzut ulterior.

Prețul acțiunilor Trump Media a scăzut vineri sub 30 de dolari pe unitate, un declin de peste 40 de dolari de la debutul lor extraordinar.

Acțiunile Trump Media au scăzut cu peste 4% vineri, începând cu ora 11:30 ET, după scăderi și mai mari de joi și miercuri. Acțiunile au coborât cu 50% în aprilie.

Cu toate acestea, Trump este gata să realizeze un câștig financiar de la companie. În ciuda scăderii prețului acțiunilor și a lipsei de venituri a companiei, Trump Media încă se laudă cu o capitalizare de piață de peste 4,2 miliarde de dolari.

A fost lansată prima versiune publică de Android 15 CITEȘTE ȘI A fost lansată prima versiune publică de Android 15

Trump deține mai mult de 57% din acțiunile companiei, deși i se interzice să-și vândă pachetul până la expirarea unei perioade de blocare de șase luni.

CEO-ul Trump Media, fostul reprezentant republican Devin Nunes, s-a lăudat că compania ”este bine poziționată”, deoarece nu are datorii și dispune de 200 de milioane de dolari în numerar la îndemână.

Nunes, într-un interviu de luni Fox News, a sugerat că Trump Media ia în considerare adăugarea de capabilități de streaming video la Truth Social și să facă din acesta un centru pentru canale și documentare ”anulate”.

Trump, viitorul candidat republican la președinție, a apărat Truth Social de criticii săi la începutul lunii aprilie. Nici postările lui Trump, nici afirmațiile lui Nunes nu au oprit încă declinul acțiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
truth social