Elon Musk, anchetat în Brazilia, de un judecător pe care l-a acuzat de cenzură

Elon Musk, anchetat în Brazilia, de un judecător pe care l-a acuzat de cenzură
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Un judecător al Curții Supreme din Brazilia a dispus duminică deschiderea unei anchete împotriva lui Elon Musk, proprietarul platformei X (fostă Twitter), care l-a acuzat de „cenzură" și i-a cerut demisia pe această rețea socială, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o hotărâre judiciară consultată de AFP, magistratul Alexandre de Moraes a evocat o presupusă „exploatare criminală a platformei X" din partea miliardarului american, care este și patronul Space X și Tesla, arată Agerpres.

Ce state din Schengen au reintrodus controale temporare la frontieră CITEȘTE ȘI Ce state din Schengen au reintrodus controale temporare la frontieră

Sâmbătă, Elon Musk a declarat că X ridică toate restricțiile decise de judecătorul Alexandre de Moraes privind anumite conturi nedeclarate din Brazilia și va publica detaliile ordinului, în ciuda interdicției judecătorului de a face acest lucru.

„Acest judecător a aplicat amenzi masive, a amenințat cu arestarea angajaților noștri și a tăiat accesul la X în Brazilia", a postat Musk sâmbătă seara.

Duminică, el a continuat seria atacurilor și a scris pe X că „acest judecător a trădat cu nerușinare și în mod repetat Constituția și poporul brazilian. El ar trebui să demisioneze sau să fie pus sub acuzare".

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
brazilia