Google va ajuta utilizatorii smartphone-urilor cu Android să identifice apelanții cu numere de telefon necunoscute

Google va ajuta utilizatorii smartphone-urilor cu Android să identifice apelanții cu numere de telefon necunoscute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 apr 2024

Aplicația Phone, care include funcțiile de telefonie și este instalată pe smartphone-urile cu Android, va avea, în curând, o facilitate care le va permite utilizatorilor să vadă cine deține numărul necunoscut care îi apelează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Identificarea apelanților a fost până acum nișa pe care au operat mai multe aplicații terțe, dintre care cea mai cunoscută era Truecaller. În viitor, însă, Google însuși va integra o astfel de funcție în sistemul de operare.

Facilitatea a fost descoperită în cadrul versiuni beta a aplicației Phone, ceea ce este un bun indicator că aceasta este testată înainte de a fi lansată oficial.

Google Search extinde disponibilitatea AI-ului CITEȘTE ȘI Google Search extinde disponibilitatea AI-ului

Aceasta va putea fi apelată prin intermediul butonului Lookup, afișată în dreptului unuia dintre numerele de telefon din lista de apeluri.

Funcția în sine nu este altceva decât o căutare pe Google după numărul de telefon, ceva ce orice utilizator ar fi putut face oricum manual.

Scopul Google în acest caz pare a fi identificarea companiilor ale căror date de contact au fost indexate de motorul de căutare al companiei.

Aplicațiile de pe această nișă, precum Truecaller, ar putea să adauge integrare pentru a fi folosite în loc de Google la apăsarea butonului Lookup, ceea ce ar fi chiar mai util pentru utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
android
numere de telefon